Jane Fonda verwerpt haar icoon-status om een heel belangrijke reden

Jane Fonda verwerpt haar icoon-status om een heel belangrijke reden

Ondanks een lijst legendarische karakters

Jane Fonda verwerpt haar icoon-status. De wereldberoemde actrice is nog regelmatig te zien in films als Book Club.

In haar Instagram-video hieronder zit de 84-jarige aan een borreltje, terwijl iemand vraagt of zij vindt dat zij een icoon is. "Wat maakt het uit?" flapt Jane Fonda eruit. Maar denkt na en antwoordt: "Als ik in het midden van de nacht op het toilet zit, voel ik mij geen icoon. Maar mensen zeggen dat ik dat ben. Dat is wel prima denk ik, want ik ben voor erger uitgemaakt."

"Over een maand ben ik 85. Ik ben dus wel bezig met nadenken over het erfgoed dat ik na wil laten. Ik denk zelf, dat het werk dat ik inzake het milieu lever mijn meest belangrijke erfgoed zal zijn."

Sterrenstatus is niet belangrijk
Jane Fonda vindt die hele sterrenstatus dus niet belangrijk, ondanks dat zij legendarische karakters heeft gespeeld, zoals Barbarella. Het milieu vindt zij belangrijker. De klimaatverandering ook.

Ze wil een betere wereld nalaten voor de mensen na haar, zodat jongeren een toekomst hebben. Het is geweldig, zoals deze oudere dame zo fel haar standpunt verkondigt op Instagram en zich hard maakt voor het milieu: 'There is no plan(et) B', met andere woorden: buiten de planeet Aarde kunnen wij nergens terecht.



NieuwsFilm

meest populair