Jennifer Lawrence cancelt nieuw project eigenhandig: "Ga haar niet nadoen"

Jennifer Lawrence cancelt nieuw project eigenhandig: "Ga haar niet nadoen"

Of Adam McKay en Apple nog doorgaan met hun film over Theranos-oprichter Elizabeth Holmes is niet bekend.

Jennifer Lawrence heeft Bad Blood, een film voor Apple over de fraudezaak rond Elizabeth Holmes, verlaten. Het voelde voor de actrice niet goed om in de huid te kruipen van de Theranos-oprichter na het zien van de serie The Dropout.

In The Dropout speelt Mean Girls-actrice Amanda Seyfried de rol van Holmes. Seyfried kreeg veel lof voor haar vertolking en werd zelfs beloond met een Emmy. En dat is meer dan terecht, vindt Lawrence.

"Ik vond Amanda geweldig in de serie en kreeg direct het gevoel dat het zinloos was om hetzelfde personage te spelen om hetzelfde verhaal opnieuw te vertellen. Zij heeft dat al gedaan", zegt de The Hunger Games-actrice in een interview met The New York Times.


Bad Blood is een project van topregisseur Adam McKay, met wie Lawrence eerder de Netflix-film Don't Look Up maakte. Het is niet bekend wat de precieze status van de film is nu Lawrence deze heeft verlaten.

Over Elizabeth Holmes
Holmes is de oprichter van het bloedtestbedrijf Theranos. Ze beweerde een revolutionaire techniek te hebben uitgevonden waarmee met een enkele druppel bloed honderden test zouden kunnen worden gedaan.

Holmes wist honderden miljoenen aan investeringen binnen te slepen. Theranos had in 2014 zelfs een beurswaarde van 9 miljard. Uiteindelijk bleken haar methodes zeer onbetrouwbaar. Dit leidde tot de val van het bedrijf en haar veroordeling.

NieuwsFilm

meest populair