Zo rijk is Brad Pitt sinds 'Seven' en 'Seven years in Tibet'

Zo rijk is Brad Pitt sinds 'Seven' en 'Seven years in Tibet'

Een succesvolle acteur en producer

De 58-jarige Brad Pitt is een van de best betaalde acteurs en producers ter wereld. Per film ontvangt hij al snel 20 miljoen Amerikaanse dollar, ook al wil hij soms voor minder een interessant filmproject oppakken. Voor het geld hoeft hij het allang niet meer te doen, zijn netto waarde wordt intussen op 300 miljoen geschat.

Brad Pitt vestigde zijn naam al in de jaren 1990 met films die opvielen, zoals A river runs through it en de wereldwijd succesvolle film Seven, voor welk hij 4 miljoen ontving. Zijn toewijding gaat ver en brengt hem naar bergen, de vechtsport en accurate accenten.

Hoe het begon
Brad Pitt groeide op in Missouri en studeerde marketing en journalistiek. Vlak voor zijn eindexamen besloot hij te verhuizen naar Californië voor een acteercarrière. Hij startte met verschillende gastrolletjes in films en raakte bekend met zijn bijrol in Thelma and Louise.

Voor die film ontving hij slechts 6.000 dollar, terwijl hij twee jaar later al 500.000 ontving voor Kalifornia. Vanaf Sleepers en Seven years in Tibet kan hij 10 miljoen per film vragen. Dat is ruim 20 jaar geleden.

Productie en meer
Zijn neus voor films brengt hem de nodige bekendheid en prijzen, zoals zijn Golden Globe voor 12 Monkeys en Oscars voor 12 Years a slave als producer en Once upon a time in Hollywood als bijrol. Ook produceren kan Brad Pitt prima: zijn productiemaatschappij Plan B levert al jaren succesvolle films af. Het vermoeden is, dat hij als producer zelfs meer verdient dan als acteur.

Brad Pitt had twee lange relaties, eentje met de wereldberoemde Jennifer Aniston en de andere met - ook de wereldberoemde - Angelina Jolie. Zijn vechtscheiding met Angelina duurt nog voort. Samen hebben Angelina en Brad Pitt 6 kinderen, van wie 3 geadopteerd. Ook aan de geboortefotografie van hun kinderen viel goed te verdienen, aan Shiloh 7,6 miljoen en aan Knox en Vivienne 15 miljoen.

Verdere verdiensten
Het is dan ook geen wonder, dat Brad Pitt gul teruggeeft aan de samenleving, in binnen- en buitenland, door middel van verschillende non profitorganisaties. Daarnaast investeert hij in huizen. Zo heeft hij woningen in Los Angeles, Santa Barbara, Frankrijk en Spanje. Het artikel in Celebrity Networth staat hier.

NieuwsFilm

meest populair