Recensies 'Black Panther: Wakanda Forever': topper of tegenvaller voor Marvel?

Na het succes van de eerste film nu ook deel 2.

Bram de Groot 9 november 2022 22:30 in Algemeen
Een van de laatste producties van Marvel Studios dit jaar is gelijk ook de grootste in Phase 4 van het Marvel Cinematic Universe. Black Panther: Wakanda Forever heeft namelijk een enorme omvang.

Maar groter betekent niet altijd beter. Ondertussen zijn de eerste recensies online verschenen en die voorspellen weer een prima Marvel-film.

Op de Tomatometer van Rotten Tomatoes staat de film op het moment van schrijven op een prima 88 procent na 117 recensies, met een 7.80/10 als gemiddelde beoordeling.

Andere sfeer en toon en veel verdriet
"Het is een film over niet verder kijken dan je eigen verdriet... Elke stuk verhaal gaat over verdriet, van historisch kolonialisme tot uitbuiting van het milieu tot politieke repressie," meent Kevin Maher van Times, die 4/5 sterren geeft.

Black Panther: Wakanda Forever vermijdt de fouten die de meeste sequels maken. Er wordt een andere sfeer en toon gecreëerd, waardoor de MCU naar een hogere, ambitieuzere plek wordt verheven," schrijft Randy Myers van San Jose Mercury News.

"Wakanda Forever blijkt op twee manieren aangrijpend: de film is vaak behoorlijk bedachtzaam in zijn verkenning van verdriet, maar het worstelt om te overwinnen wat het verlies van de acteur betekent voor de toekomst van deze serie," vindt de minder positieve Tim Grierson van Screen International.

Tranentrekker, knaller en hekkensluiter
"De film neemt zichzelf serieus, voelt actueel en houdt ons allen een enigszins moraliserende spiegel voor. Het is een tranentrekker, een knaller van een hekkensluiter en vooral een waardige opvolger van de originele Black Panther-film," schrijft FilmTotaal-recensent Justus Stemfoort.

Je ziet Black Panther: Wakanda Forever van regisseur Ryan Coogler nu in de bioscoop.

NieuwsFilm