'Black Panther 2' doet iets dat Doctor Strange, Thor en Morbius niet lukte

'Black Panther 2' doet iets dat Doctor Strange, Thor en Morbius niet lukte

Wakanda Forever is enige certified fresh Marvel-bioscoopfilm van 2022.

Met Black Panther: Wakanda Forever verscheen de vierde Marvel-bioscoopfilm van het jaar. Met 86 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes staat de film er heel goed op bij de critici en is daarmee ook 'certified fresh'. Dit was anders bij de andere drie films.

De eerste Marvel-film van 2022 was Sony Pictures' Morbius met onder meer Jared Leto en Matt Smith. De film werd flink gekraakt door de filmcritici. De Tomatometer kwam niet verder dan 15 procent. 'Rotten' dus, en zeker niet 'certified fresh'.

Doctor Strange en Thor
Niet veel later verscheen Doctor Strange in the Multiverse of Madness en die film werd veel beter ontvangen dan Morbius. 'Certified fresh' werd de Marvel-film met onder meer Benedict Cumberbatch en Elizabeth Olsen niet: 74 procent op de Tomatometer.

De vierde Thor-film noteerde vervolgens weer zwakker dan Multiverse of Madness. Thor: Love and Thunder kwam tot 64 procent op de Tomatometer en was dus net aan 'fresh'.

Uiteraard waren er meer Marvel-producties op Disney+, die ook sterk noteerden. Dit zijn de special Werewolf by Night (90%) en de series She-Hulk: Attorney at Law (85%), I Am Groot (87%), Ms. Marvel (97%) en Moon Knight (86%). Op 25 november verschijnt alleen nog The Guardians of the Galaxy Holiday Special.

NieuwsFilm

meest populair