Box Office-start 'Black Panther: Wakanda Forever' geeft gemengd beeld

Box Office-start 'Black Panther: Wakanda Forever' geeft gemengd beeld

Vele miljoenen, maar niet beter dan eerdere MCU-films in 2022.

In 2018 was Black Panther een enorm succes door in de States ruim $700 miljoen op te halen, en ruim $1,3 miljard wereldwijd. De film haalde toen $25,2 miljoen op tijdens de gebruikelijke nachtelijke voorpremières.

Gisteren waren die voorpremières er ook, nu voor het vervolg Black Panther: Wakanda Forever. Deadline meldt dat de Marvel-film een mooie $28 miljoen heeft opgehaald en dat is dus meer dan het eerste deel. Toch is het niet direct een goede score.

De MCU-films Doctor Strange in the Multiverse of Madness en Thor: Love and Thunder deden het namelijk (een stuk) beter met respectievelijk $36 en $29 miljoen.

Ongetwijfeld richt het miljard
Marvel Studios hoeft zich geen zorgen te maken. De kans is groot dat Wakanda Forever als derde film in 2022 het miljard zal bereiken is aanzienlijk, al lijkt het erop dat de film - net als vele andere recente Marvel-films - niet in China vertoond wordt.

Wat betreft de Noord-Amerikaanse omzet in het eerste weekend wordt er zo'n 165 tot 175 miljoen dollar verwacht. Wereldwijd blijft de score net onder de 400 miljoen dollar.



NieuwsFilm

meest populair