'Gangs of London'-acteur over mogelijk spelen James Bond

'Gangs of London'-acteur over mogelijk spelen James Bond

Sope Dirisu laat zich er uitgebreid over uit.

Daniel Craigs avontuur als James Bond zit erop. De acteur was nog een laatste keer te zien als 007 in No Time to Die, waardoor filmstudio MGM nu op zoek moet gaan naar een vervanger. De onderstaande acteur wordt ook telkens vaker genoemd.

We hebben al heel wat grote namen voorbij zien komen, zoals o.a. Tom Hardy, Idris Elba en Henry Cavill (laatstgenoemde liet zich er recentelijk nog over uit), maar de bekende James Bond-producente Barbara Broccoli liet al eerder weten dat ze voor een jonge 007 willen gaan. De 31-jarige Sope Dirisu lijkt dan ook een goede keuze.

Reactie
Dirisu speelt sinds 2020 de hoofdrol in de geliefde serie Gangs of London. Dankzij deze rol werd hij beroemd en roepen niet alleen langer zijn fans dat hij een goede Bond zou zijn, meer en meer filmfanaten zien dit ook wel zitten. Nu laat hij zich er zelf over uit.

Zo zegt hij: "Ik hou de statistieken soms wel bij, en volgens mij werden mijn kansen op een gegeven moment op 6 tot 1 geschat. Dat is al behoorlijk dichtbij, maar je weet het natuurlijk nooit. Bond is dé ultieme rol. Het maakt niet uit of een beroemd iemand 007 speelt, zodra je in de huid van Bond kruipt, ben je in een keer wereldberoemd".

Wel of niet
De acteur vervolgt door te zeggen dat hij vroeger al werd gelinkt aan de rol: "Toen ik nog op school zat deed ik mee aan een schoolstuk, waarin ik Macbeth speelde. Mijn beste vriend zei hierna: "Jij zou echt de perfecte James Bond kunnen spelen!" Het is grappig om nu dan ook genoemd te worden".

"Dus ja, ik zal niet ontkennen dat ik er wel vaker aan heb gedacht. Dankzij 'Gangs of London' kent de wereld mij nu ook". Dirisu zou normaalgesproken ook de iconische rol van de paranormale detective John Constantine hebben gespeeld in een serie waaraan ook J.J. Abrams zou meewerken, maar deze werd door DC geannuleerd. De studio gaat nu toch voor een film, waarvoor Keanu Reeves terugkeert.

Zonde
Dit vindt Dirisu nog steeds jammer, maar hij zit hier niet over in. Zo zegt hij dat het een stap in de goede richting is dat hij voor zulke grote rollen wordt overwogen en dat dit hem vertrouwen geeft voor de toekomst.

Zo eindigt hij met het volgende: "Natuurlijk vind ik het geweldig dat mensen zeggen dat ik een goede Bond zou kunnen neerzetten. Die steun doet goed. Het is echter niet in mijn handen. Ik doe gewoon zo goed mogelijk mijn werk en ik zie wel of ik ervoor gevraagd ga worden!"

NieuwsFilm

meest populair