Deze grote angst moesten 'Black Panther'-acteurs overwinnen op set

Deze grote angst moesten 'Black Panther'-acteurs overwinnen op set

Mooi onder-water-verhaal.

Wat veel mensen zich niet realiseren bij het vervolg van Black Panther: Wakanda Forever is, dat de film ongeveer de helft van de tijd onder water plaatsvindt. De cast moest dus leren onder water te verblijven.

Het onder-water-verhaal komt door de introductie van Namor the Sub-Mariner, een nieuwe Marvel-held die bijna 100 jaar geleden in stripvorm werd vormgegeven. Zijn rijk vormt een nieuwe bedreiging voor Wakanda. De regisseur Ryan Coogler vertelt met een lach aan Variety:

"Dat zijn veel Afrikanen en Meso Amerikanen in het water. Velen van ons zijn opgegroeid met angst voor water. Ikzelf moest leren hoe ik moest zwemmen om deze film te kunnen regisseren. Als de acteurs in het water liggen, dan moet de camera mee en ik ook."

Niet verdrinken
Zelf kon Ryan Coogler alleen voldoende zwemmen om niet te verdrinken. Dus ging hij op zwemles en free dive training. Hij kon niet geloven dat hij diep en lang onder water kon verblijven. Maar dat lukte met het vinden van rust en de juiste ademtechnieken.

Coogler had ontzag voor Angela Bassett en Letitia Wright voor hun onderwaterwerk. Ook zij deden mee met de zwemsessies en leerden beter duiken. Coogler vertelt: "Ik kijk ernaar uit dat mensen kunnen zien wat Angela en Letitia in het water doen. Ik was onder de indruk van hoeveel stuntwerk zij zelf deden. Hoe iedereen steeds klaar stond om te werken en serieus aan het leren sloegen."

Beetje zwemmen
Angela Bassett vertelt dat zij een beetje kon zwemmen, voordat zij aan de zwemtraining begon. Zij ging van 20 seconden de adem inhouden naar 2 minuten. "Weet je, water is een dingetje voor meisjes met afrohaar. Water en ons krullend haar en styling gaan niet samen. Daarom kunnen wij vaak niet goed zwemmen."

Ook Lupita Nyong'o trainde mee en vertelt: "Ik kon wel zwemmen, maar was niet zelfverzekerd in het water. Ik hoefde ook niet voor publiek te zwemmen. Maar ik ben nu een ervaring rijker."

Toen Marvel aan hem vroeg of hij kon zwemmen, reageerde Tenoch Huerta met: "Ik ben nog niet verdronken." Ook hij startte met lessen en zegt: "Ik kan zwemmen zonder drijvers. Mijn adem inhouden onder water voelt als mediteren."

Het artikel in de Daily Mail staat hier. Variety plaatste de video hieronder op Instagram.



NieuwsFilm

meest populair