Sinterklaasfilms niet langer welkom op Netflix?

Sinterklaasfilms niet langer welkom op Netflix?

Het lijkt erop dat de streaminggigant het risico niet langer aandurft.

Recentelijk kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Het Paard van Sinterklaas. Uit deze film moeten eerst volledig alle zwarte pieten worden geknipt voordat deze weer op televisie mag komen. Nu lijkt het er ook op dat we geen Sinterklaas-films meer zullen zien op Netflix.

Het duurt niet meer al te lang en dan wordt Sinterklaas weer in ons kikkerlandje gevierd. In de eerste jaren van Netflix in Nederland was het eigenlijk min of meer een traditie geworden dat er elk jaar weer, rond deze tijd, Sinterklaasfilms verschenen, maar dat lijkt nu ook gedaan te zijn.

Pietendiscussie
Toen de 'pietendiscussie' in Nederland begon, besloot Netflix anders te werk te gaan. De streamingdienst stopte met het kopen van films over Sinterklaas, waardoor deze dus ook niet meer te zien zijn.

Dit is niet de eerste keer dat Netflix soortgelijke stappen onderneemt. In andere landen, waar ook discussies voor ophef zorgen, doet de streaminggigant hetzelfde. Een woordvoerder van het bedrijf liet al eerder weten dat Netflix zich niet wil mengen in nationale debatten en daarom ervoor kiest om Sinterklaasfilms, met of zonder zwarte pieten, niet langer in hun catalogus staan.

Alternatief
De verwachting is dan ook dat dit de komende jaren nog niet zal veranderen. Wel focust Netflix zich nu telkens meer op kerstfilms, die natuurlijk min of meer rond dezelfde periode uitkomen. Mocht je toch echt een liefhebber zijn van Sinterklaasfilms, dan moet je bij Pathé Thuis zijn. Zij hebben verschillende films, waaronder De club van Sinterklaas en Het Grote Pietenfeest.

NieuwsFilm

meest populair