'Black Panther: Wakanda Forever' haalde veel inspiratie uit deze DC-film

'Black Panther: Wakanda Forever' haalde veel inspiratie uit deze DC-film

DC's 'Aquaman' beïnvloedde 'Black Panther 2's Namor.

Black Panther: Wakanda Forever-regisseur, Ryan Coogler, beschrijft de impact die de 2018 DC-film Aquaman had op Namor's introductie in het MCU.

Black Panther 2 introduceert de nieuwe tegenstander Namor. Koning van Talocan, ofwel de MCU-versie van Atlantis. Al snel werd de antiheld vergeleken met mede-onderwaterheld Aquaman. Iets dat onvermijdelijk was, gezien de vele overeenkomsten tussen de twee personages.

Focus op de verschillen
Tijdens een interview met UPROXX legde Coogler uit welke impact die Aquaman-vergelijkingen hadden op Black Panther: Wakanda Forever. Coogler verklaart vooral de focus te hebben gelegd op wat de twee personages anders maakt, in plaats van te kijken naar wat al goed werkt in Aquaman.

"Ik denk wel dat het bestaan van Aquaman een indirecte duw in de rug was voor ons om te leunen naar de dingen die Namor anders maken dan Aquaman," zei Coogler.

"Het was onze taak om onze oogkleppen op te zetten en onze film te maken, maar ons ook bewust te zijn van waar de markt op zou willen reageren en in geïnteresseerd zou zijn. Ik denk dat het altijd beter is om mensen iets anders te geven. Ik denk dat goed is als je iets unieks te bieden hebt."

Van rivaliteit naar samenwerking
Ondanks de rivaliteit tussen de MCU en DCEU toont Coogler aan dat de franchisen makkelijk naast elkaar kunnen bestaan en elkaar juist inspiratie kunnen geven.

NieuwsFilm

meest populair