Misbruikdrama rond Kevin Spacey wordt alsmaar groter

Misbruikdrama rond Kevin Spacey wordt alsmaar groter

Van onzedelijk gedrag tot ongewenste penetratie

Het misbruikdrama rond Kevin Spacey wordt alsmaar groter. Naast de reeds 5 lopende zaken inzake misbruik in Groot-Brittannië wordt de acteur nog eens 7 keer aangeklaagd.

Rond Kevin Spacey spelen al jaren misbruikschandalen af. Na de eerste verhalen melden steeds meer mensen zich. De immens populaire acteur heeft intussen zo'n reputatieschade, dat het nog maar de vraag is of hij weer grote films mag dragen.

Onschuldig
Kevin Spacey zegt onschuldig te zijn in de eerste 5 overtredingen, betreffende 3 mannen. Dat misbruik betreft de periode dat Kevin artistiek directeur was bij het Old Vic Theater. In juni 2023 zullen deze zaken voorkomen.

De 7 nieuwe zaken betreffen 1 heerschap verspreid over de jaren 2001 tot en met 2004 en variëren van onzedelijk gedrag tot ongewenste penetratie.

Vrijspraak
In Amerika is Kevin Spacey vorige maand vrijgesproken van poging tot verkrachting. De rechtszaak draaide rond Anthony Rapp. Deze acteur bracht destijds in 2017 de Oscar-winnaar in opspraak. Anthony vertelde, dat toen hij 14 jaar oud was en Kevin 26, Kevin hem aangerand zou hebben na een feestje.

Kevin Spacey zal naar verwachting eerdaags in Italië een masterclass houden en een prijs uitgereikt krijgen voor zijn filmprestaties. Het artikel in de Variety staat hier.

NieuwsFilm

meest populair