Deze sexy horrorkomedie is een echte 'guilty pleasure'

Megan Fox als ware mannenverslindster.

Megan Fox als letterlijke mannenverslindster is genoeg om de bioscoopzalen vol te krijgen, zou je denken. Dat viel in 2009 toch tegen. Toen verscheen haar film Jennifer's Body. Tegenwoordig staat deze horrorkomedie vooral bekend als 'guilty pleasure'.

In deze film speelt Fox de rol van - je raadt het al - Jennifer. Deze beeldschone cheerleader is bezeten door een hongerige demon en heeft de jacht geopend op haar mannelijke klasgenoten. Bij voorkeur verslindt ze een knappe hunk, maar tegen een dweperige emo zegt ze ook geen nee.

Koelbloedig ontvangst
Jennifer's Body was destijds geen groot succes aan de bioscoopkassa's. De film haalde zo'n 31 miljoen dollar op tegenover een budget van 16 miljoen. Ook de recensies waren redelijk koelbloedig. Wel kreeg Fox over het algemeen veel lof voor haar vertolking van het hoofdpersonage.

Cultstatus
Zoals dat wel vaker gebeurt, is Jennifer's Body juist de afgelopen jaren uitgegroeid tot hit. De film heeft een fanbase weten op te bouwen op het internet. Sterker nog, hij heeft zelfs een heuse cultstatus. Jennifer's Body is dan ook een ideale film om stiekem van te smullen.



In Nederland is Jennifer's Body op dit moment onder meer via Disney+ te bekijken.

NieuwsFilm

meest populair