Veel acteurs moesten kotsen tijdens 'Top Gun: Maverick'-opnames

Veel acteurs moesten kotsen tijdens 'Top Gun: Maverick'-opnames

De opnames waren intens voor de acteurs..

Top Gun: Maverick is zowel kritisch als financieel een van de grootste hits van het jaar. Een van de uitblinkende elementen van de film zijn de vliegscènes die bijna compleet praktisch zijn gefilmd met minimaal gebruik van CGI. De acteurs hebben hier maandenlang voor moeten trainen en dat ging niet zonder slag of stoot.

Producent Jerry Bruckheimer vertelde het volgende aan Deadline over de opnames en de originele pitch van regisseur Joseph Kosinski: "Joe [Kosinski] pitchte het idee van de zoon van Goose, genaamd Rooster, en Tom zei tegen hem: 'Ik vind het een leuk idee, maar je moet me één ding beloven - dat we alles echt fotograferen,' legde Bruckheimer uit. "We hebben de acteurs in de F14's gezet en ze moesten allemaal kotsen, waardoor we geen van de beelden konden gebruiken."

Miles Teller speelt Goose in de film en hij had het volgende te zeggen over de voorbereidingen: "We begonnen met babystapjes en we hadden drie en een halve maand vliegtraining voordat we überhaupt begonnen met het rollen van camera's. Sindsdien vlogen we de hele tijd, constant."

Vervolg?
De film heeft in totaal bijna anderhalf miljard dollar omgezet op de internationale box office en zit in de top 5 meest succesvolle film in de Verenigde Staten. Of er een vervolg komt, weten we simpelweg nog niet. Hoofdrolspeler Tom Cruise is voorlopig nog druk bezig met de laatste twee film in de 'Mission Impossible'-franchise (Mission Impossible: Dead Reckoning - Part 1 & 2). De eerste van de twee films komt op 13 juli 2023 uit in de Nederlandse bioscopen.

Top Gun: Maverick kun je nu huren of kopen via Pathé Thuis en Apple TV. De originele Top Gun zie je op de streamingdienst SkyShowtime.

NieuwsFilm

meest populair