Waarom Woody Harrelson ooit cobra-bloed dronk samen met maatje Michael J. Fox

Waarom Woody Harrelson ooit cobra-bloed dronk samen met maatje Michael J. Fox

Woody Harrelson deelt unieke ervaringen met zijn maatje Michael J. Fox bij award-uitreiking

Woody Harrelson mocht ter ere van Michael J. Fox speechen en deelde een bizarre herinnering van het drinken van cobra-bloed samen.

De ernstig zieke acteur uit Back to the Future kreeg een belangrijke award uitgereikt voor zijn verdiensten. Hij zamelde al 1 miljard Amerikaanse dollars in voor onderzoeken naar zijn ziekte, de ziekte van Parkinson, met zijn 'Michael J. Fox Foundation'. Het bedrag aan funding is een waanzinnige, gepassioneerde prestatie van Michael en zijn vrouw. En feitelijk maakte hij van zijn ziekte zijn sterkte.

Speech
Niets zo mooi als acteurs die bij zo'n speech dan herinneringen ophalen. Sommige van die verhalen zijn ronduit bizar, zo ook die van Woody Harrelson en Michael J. Fox. Beide mannen kennen elkaar nog uit hun begintijd in de filmindustrie. Rond 1980 speelde Woody in de serie Cheers en Michael in de serie Family Ties.

Woody en Michael hebben elkaar altijd aangemoedigd en doen vaak een drankje samen - hun manier van samen bijpraten. Zo reisde Woody ook af naar de filmset van Michael J. Fox in Thailand. Hij werkte daar aan Casualties of war. Michael bracht hem daar meteen naar wat Thaise mensen die cobra's gevangen hielden.

Geanimeerd vertelt Woody: "Michael sprong samen met het kind in een omheind stuk grond vol cobra's. Het kind pakt een cobra op en gooit het in een kooi bij een mangoest. Het was het meest wilde gevecht dat ik ooit tussen 2 dieren heb gezien, behalve dan tussen studio-bazen."

"De cobra werd gedood en vervolgens tapten mensen het bloed van het dier af en vulden glazen halfvol met cobra-bloed en vulden die aan met Thaise whiskey. Cobra-bloed drinken staat aan broeder van de slang worden. Nou is Michael wel wat gewend, maar hij kotste die cocktail uit, dus zei ik: 'Hij vindt jou waarschijnlijk leuk'."

Grapjes
Michael J. Fox heeft smakelijk gelachen om de speech van zijn maatje en leverde zelf een in humor verpakte speech af. Ook vol grapjes over zijn ziekte. Zo zegt hij: "Dank jullie wel voor het applaus, ik tril ervan." Ook noemt hij een aantal beroemdheden in de zaal, en zegt met opzet 'understated': "Ik ken die mensen." De acteur heeft klasse.

Feit is wel, dat naarmate zijn ziekte steeds beter zichtbaar werd, Michael het aan steeds meer mensen moest vertellen. Hij is dankbaar voor het begrip en alle hulp en het feit dat hij nog heel lang door kon blijven werken met Parkinson. Zijn ziekte ziet hij als een cadeau, omdat hij zoveel meer voor de wereld kon betekenen dan zonder Parkinson.

Het artikel in Page Six staat hier. De hele speech van beide heren staat hieronder en op YouTube bij Variety en Back to the Future Memorabilia.



NieuwsFilm

meest populair