Insider denkt dat Disney verkocht gaat worden aan Apple

Bob Iger zou daarmee de laatste CEO van Disney worden.

Jeffrey Kouters 23 november 2022 20:30 in Algemeen
Zondag schudde Hollywood op zijn grondvesten toen uit het niets bekend werd gemaakt dat Bob Iger zou terugkeren als CEO van Disney. Volgens een insider zou Iger het bedrijf de komende jaren zomaar eens kunnen verkopen aan een grote partij als Apple. Dat schrijft The Wrap.

The Wrap heeft een Disney-insider gesproken die in het verleden heeft samengewerkt met Iger. Deze vermoedt dat de terugkerend CEO het entertainmentbedrijf gaat voorbereiden op de overname door een andere partij.

"Hij gaat Disney verkopen", voorspelt de bron, die anoniem wenst te blijven. "Dat zou de ultieme deal voor de ultieme dealmaker zijn".

Appeltje voor de dorst
Apple wordt daarbij genoemd als meest waarschijnlijke nieuwe eigenaar. Er wordt al jaren gepraat over een mogelijke overname van Disney door het techbedrijf.

Ook voor Iger zelf zou zo'n overname bijzonder zijn. "Hij zou daarmee de geschiedenisboeken ingaan als de laatste CEO van Disney", aldus de insider.

Als CEO van Disney was Iger verantwoordelijk voor de aankoop van Pixar, LucasFilm, Disney en 21ste Century Fox. Vandaar dat hij bekendstaat als 'ultieme dealmaker'.

Pixar nam hij over van Apple. Iger was ook altijd goed bevriend met Steve Jobs, een van de oprichters van Apple.

NieuwsFilm