Verrassende uitspraak: Harrison Ford vindt 'Indiana Jones 5' eigenlijk "onnodig"

Maar de acteur ging akkoord met het vijfde deel vanwege het sterke script.

Jeffrey Kouters 25 november 2022 14:30 in Algemeen
Harrison Ford keert volgend jaar voor één laatste keer terug als de beroemde avonturier Indiana Jones. Hoewel de acteur het interessant vindt om nog een keer in de huid te kruipen van zijn iconische personage, blijft hij wel zijn twijfels houden over Indiana Jones 5.

Ford stond erop dat hij de vijfde film alleen wilde maken als het script goed genoeg zou zijn. Volgens de Hollywoodster is dat nu ook het geval, maar alsnog moet hij toegeven dat een vijfde Indiana Jones enigszins overbodig is.

"Ik had niet het idee dat het per se nodig was om nog een film te maken", zegt hij namelijk in een nieuw interview met het blad Empire.

Avontuurlijke reeks
Ford speelt de rol al sinds 1981. Toen verscheen de eerste film uit de reeks: Raiders of the Lost Ark. De franchise kent vele fans.

Toch viel de laatste film Kingdom of the Crystal Skull - verschenen in 2008 - minder goed in de smaak. Met Indiana Jones 5 heeft Ford dus een nieuwe kans om de reeks met een topper af te sluiten.Indiana Jones 5, geregisseerd door James Mangold (Logan), moet in juni volgend jaar in de bioscopen verschijnen.

NieuwsFilm