Ook Kathleen Kennedy geeft toe dat 'Indiana Jones 4' gewoon ruk was

Nu is officieel niemand er nog positief over...

Arjen Rooseboom 26 november 2022 20:30 in Algemeen
Alles is inmiddels wel geschreven en gezegd over het verguisde vierde 'Indiana Jones'-deel The Kingdom of the Crystal Skull uit 2008. Vele fans van de avonturenreeks vergeten deze film het liefste.

In het verleden liet scriptschrijver David Koepp zich er al eens negatief over uit en ook regisseur Steven Spielberg gaf aan er spijt van te hebben.

Grote baas Kathleen Kennedy hield zich echter al die tijd stil, maar laat nu, met de release van de vijfde film aanstaande, toch van zich horen.

Zo geeft ze tegenover EMPIRE een verklaring: "De zwarte vlek op zowel de gehele 'Indy'-franchise als de erfenis van Spielberg slaagde er helaas niet in om na al die jaren de oude nostalgische magie terug te brengen. En dit lag allemaal aan het verhaal. Of liever gezegd, het ontbreken daarvan".

Met een box-office van bijna $800 miljoen dollar kan je achteraf moeilijk van een flop spreken, maar dat het eindresultaat faalde bij zowel critici als publiek, staat buiten kijf en de schuld voor dat falen wordt grotendeels gelegd bij die andere creatieve kracht, George Lucas.

Combinatie met aliens werkte gewoon niet
Diens rare verhaalidee over buitenaardse wezens duwden het vierde deel in een soort kinderachtige dwaasheid die ook de door hemzelf geregisseerde Star Wars prequel-trilogie voor veel fans verpestte.

Archeoloog Indiana Jones staat er natuurlijk om bekend dat hij wordt ondergedompeld in absurde tegenslagen die hij op de een of andere manier altijd overleeft, maar Crystal Skull maakte dit té cartoonesk.

Een ander pijnpunt dat vaak genoemd wordt, is het overmatige gebruik van CGI in een tijdperk dat het bioscooppubliek juist weer de praktische effecten omarmden waar de originele trilogie om bekend stond.

Fans hopen in ieder geval dat het aankomende Indiana Jones 5 de fouten van Crystal Skull zal vermijden en wél echt een bevredigend einde levert.NieuwsFilm