Nicolas Cage's Dracula wordt een "sh*tty boss" in vampierfilm 'Renfield'

Nicolas Cage's Dracula wordt een "sh*tty boss" in vampierfilm 'Renfield'

We gaan een hele nieuwe versie van Dracula zien.

Renfield is de eerstvolgende film gebaseerd op een van de klassieke Universal Monsters sinds The Invisible Man (2020). In de film zullen we Nicolas Cage als een hele nieuwe versie van Dracula te zien krijgen. Regisseur Chris McKay vertelt hier meer over in een nieuw interview.

McKay vertelde het volgende over zijn nieuwe film in een interview met Empire Magazine: We doen iets anders. Het gaat ver weg van wat je normaal gesproken van een Dracula-film zou denken: het is modern en het is door de lens van Dracula als een sh * tty-baas.

Het is geen regelrechte komedie. Er is zeker een tongue-in-cheek premisse - wat als je baas letterlijk de baas uit de hel was? - maar het heeft ook actie, het heeft veel hart, het is niet zonder dreiging.

Inspiratie
Verder benoemde Mckay een aantal specifieke films die een grote bron van inspiratie voor hem waren tijdens het maken van Renfield. De desbetreffende films zijn: The Evil Dead, What We Do In The Shadows, Shaun of the Dead en An American Werewolf in London.

Deze films hebben allemaal iets gemeen; ze combineren comedy met horror. Deze stijl kunnen we dus ook verwachten in Renfield.

Renfield is vanaf 6 april 2023 te zien in de Nederlandse bioscopen. Een eerste trailer zal binnenkort verschijnen.



NieuwsFilm

meest populair