Regisseur overleden van de meest beroerde 'Captain America'-film ooit

En nog veel meer guilty B-pleasures...

Arjen Rooseboom 29 november 2022 14:50 in Algemeen
Droevig nieuws voor fans van Albert Pyun. De regisseur, die bekend was van talloze B-filmfavorieten, is op 69-jarige leeftijd overleden.

Pyun maakte low-budget culttitels zoals Cyborg met Jean-Claude van Damme, The Sword and the Sorcerer en Nemesis, maar is misschien nog wel het meest bekend van de beruchte "zo-slecht-dat-het-leuk-wordt" Captain America-film uit 1990 toen Marvel nog weinig voorstelde.

Hij werd enkele jaren geleden gediagnosticeerd met multiple sclerose en dementie. Zijn vrouw en producer Cynthia Curnan hield fans via Facebook constant op de hoogte van zijn gezondheid die snel achteruit ging.

Na een recente oproep om persoonlijke steunbetuigingen te delen, bevestigde ze niet veel later zijn overlijden in Las Vegas: "Ik zat bij hem voor zijn laatste ademtocht die klonk alsof hij het gewicht van de wereld aan het loslaten was".

Schlocky
Pyun dankt zijn carrière aan wat velen beschouwden als "schlocky" films, maar wordt ook herinnerd als een veelzijdige en eindeloos creatieve visionair die in staat was het absolute potentieel van zijn scripts te maximaliseren en het uiterste uit zijn beperkte bronnen te halen.
NieuwsFilm