Will Smith vertelt eindelijk zelf waarom hij Chris Rock sloeg bij de Oscars

'Ik ging door het lint'

Vera 29 november 2022 10:07 in Celebrity
Gisteravond vertelde Will Smith eindelijk zelf waarom hij Chris Rock sloeg bij de Oscaruitreiking eerder dit jaar. De acteur besprak zijn nieuwe film Emancipation in de talkshow van Trevor Noah. Het is het eerste grote interview van Will sinds lange tijd en waar liever de spits afbijten voor een filmpromotie, dan bij een goede vriend?

Na het bespreken van de nieuwe film, grapt de presentator slechts dat zij Will al een tijdje niet hebben gezien. Het hele interview veegt Will tranen weg na een vermoeiende vlucht, maar de tranen wellen op bij de ster als hij antwoordt met: "Het was een afschuwelijke avond, zoals je dat wel voor kunt stellen. Het was een zooitje. Het was complex en genuanceerd tegelijk. Maar uiteindelijk ging ik door het lint."

"Je weet nooit wat een ander meemaakt. Dat zie je niet aan de buitenkant. Ik ging door het een en ander die avond. Het was mijn mooiste dag, maar ook mijn slechtste. Op dat moment borrelde die kleine jongen op die zag hoe zijn moeder door zijn vader werd geslagen. Het is niet goed te praten."

Filmopnamen
Will Smith is op het moment druk met de filmopnamen van de Nat Geo Show, waarbij hij verschillende natuurgebieden bekijkt. Voor hem is het extra belangrijk, dat door zijn impulsieve gedrag bij de Oscars zijn nieuwe film Emancipation met een heel goede cast geen schade ondervindt door hem. De film gaat over een onrustige periode in de Amerikaanse historie rond het beëindigen van de slavernij.

"Ik was de weg kwijt, Het was een woede die opborrelde na een heel lange tijd. Terwijl ik zo niet ben van mijzelf. Vervolgens kom ik thuis, bij mijn neefje van 9. Hij gaat op mijn schoot zitten en vraagt: 'Waarom sloeg je die man, oom Will?' En ik denk: 'Waarom gedraag jij je als Oprah?'"

"Wat mij echt gek maakt, is dat de nieuwe film een meesterwerk is van Antoine Fuqua en een aantal anderen. Het is hun beste werk. Als de film niet gewaardeerd wordt zoals het moet - door mij, voel ik mij echt verschrikkelijk schuldig. Zij verdienen dat niet."

"Ik heb altijd iedereen willen redden, net als superman. Maar ik moet accepteren, dat ik een gewoon mens ben. Net als iedereen."

Het artikel in Daily Mail staat hier. De video van The Daily Show staat hieronder en op YouTube. Trevor Noah is op zijn best met het verwoorden van de moeilijke onderwerpen in dit interview.NieuwsFilm