Na vele overnames lijkt Disney nu zelf prooi te zijn

Bob Iger doet deze verhalen af als 'pure speculatie'.

Jeffrey Kouters 29 november 2022 19:12 in Algemeen
Bob Iger, die vorige week onverwacht terugkeerde als CEO van Disney, heeft maandagochtend het personeel van het entertainmentbedrijf toegesproken en hun vragen beantwoorden. De alom gerespecteerde zakenman onthulde onder meer of Disney over gaat worden genomen door Apple.

"Ik was verrast door de vraag", zei Iger over zijn terugkeer. "Al had ik wel een voorgevoel dat ik die dag een telefoontje kon verwachten".

Iger ging niet zomaar akkoord. Hij vroeg eerst zijn vrouw Willow Bay om toestemming. "Ze vond dat ik me beschikbaar moest stellen, omdat ik specifiek gevraagd was".

Overname en aankopen
Insiders vermoeden dat Iger het bedrijf de komende jaren wil voorbereiden op een overname door Apple. Deze verhalen deed de CEO in zijn toespraak af als onzin. "Dat is pure speculatie", zei hij.

Ook verwacht hij niet dat Disney zelf grote aankopen zal doen in de twee jaar dat hij weer CEO is. "We bezitten al een hoop geweldige onderdelen", zei hij daarover.

Onder leiding van Iger kocht Disney onder meer Marvel en Fox. Daardoor groeide het entertainmentaanbod van het bedrijf op tot ongekende grootte.

NieuwsFilm