Filmklassieker 'Easy Rider' met o.a. Jack Nicholson krijgt remake

Het iconische origineel kwam uit in 1969.

Jan-Peter Rook 30 november 2022 08:19 in Algemeen
Het is alweer meer dan vijftig jaar geleden dat Easy Rider uitkwam. Deze filmklassieker met Dennis Hopper, Peter Fonda en Jack Nicholson in de hoofdrollen, blijkt nu een herziening te krijgen.

Deze nieuwe versie van Easy Rider is nog maar net in ontwikkeling. Het verrassende project is in het leven geroepen door een groep producenten en stakeholders die momenteel de rechten van de film bezitten.

Het origineel
Dennis Hopper, Peter Fonda en Terry Southern schreven de epische roadmovie uit 1969, waarin drugs een hele grote rol speelt. Hopper regisseerde de film daarnaast ook nog eens en speelde tevens de hoofdrol. Ook Fonda en de nog zeer jonge Jack Nicholson zijn te zien in de film.

Easy Rider wordt gezien als een klassieker omdat in de film het wisselende sociaal-politieke landschap van Amerika zo goed in beeld werd gebracht. De film werd voor twee Oscars genomineerd en er werd maar liefst 60 miljoen dollar verdiend met een budget van slechts 400.000 dollar.

Er wordt op dit moment druk gezocht naar schrijvers en regisseurs om de nieuwe versie van Easy Rider te gaan maken. Het is de bedoeling om een film te maken voor deze tijd, maar wel hetzelfde rauwe randje van de eerste film te realiseren.

NieuwsFilm