Will Smith over het maken van zijn 'zwaarste film' tot nu toe

Will Smith over het maken van zijn 'zwaarste film' tot nu toe

Emancipation verschijnt binnenkort op Apple TV+.

Het is alweer even geleden dat Will Smith hevig in het nieuws kwam vanwege de befaamde klap in het gezicht bij Chris Rock tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Oscars. De grote vraag bleef echter of de acteur hierdoor "gecanceld" zou worden, maar hier lijkt het echter niet op.

De acteur is momenteel druk met een landelijke screening-tour ter promotie van zijn nieuwste film Emancipation die binnenkort moet verschijnen op Apple TV+. De film, waarin Smith zelf de hoofdrol speelt, speelt zich af in Louisiana in 1863 en vertelt het verhaal van de bekende slaaf "Whipped Peter" die na het ontsnappen aan koelbloedige stropers op zoek gaat naar zijn familie.

Zijn zwaarste film
Tijdens een interview met Entertainment Weekly praat de acteur openhartig over de film en het moeizame verloop van de productie: "Dit was zonder twijfel de zwaarste film die ik ooit heb opgenomen. Het moeras, de krokodillen, slangen en spinnen, en toen kregen we ook een stillegging door COVID. We hadden een orkaan. We hadden een hitte-index van 115 graden. Ik bedoel, het was absoluut slopend."

"Maar het draagt allemaal bij aan wat je op de camera ziet. Het was slopend, maar ik hou ervan. Ik ben trotser dan ooit op een kunstwerk," aldus de veelbesproken acteur.

Aanhoudend commentaar
De film werd door enkele talenten in Hollywood erg goed onthaald en zelfs werd er gesproken over een nieuwe Oscarnominatie voor de acteur.

Echter, Smith geeft aan dat hier geen kans voor bestaat en reageert openhartige op het aanhoudende commentaar: "Het enige probleem dat ik ermee heb, is dat zoveel mensen geweldig werk hebben geleverd aan deze film."

"Ik ligt zeker elke nacht even wakker van dat ik mijn team in de problemen heb gebracht. Maar ik ga er alles aan doen om ervoor te zorgen dat iedereen de erkenning krijgt die ze verdienen," aldus de acteur.

Emancipation verschijnt op 9 december op Apple TV+.



NieuwsFilm

meest populair