Actrice Zoe Saldaña reageerde oorspronkelijk heel afkeurend op 'Avatar'

De actrice vond haar auditie bizar.

Frank Vermeij 1 december 2022 13:06 in Algemeen
Zoe Saldana keert deze maand weer terug als Neytiri in James Cameron's langverwachte Avatar: The Way of Water. Hoewel ze nu natuurlijk goed te spreken is over haar rol en ervaring tijdens de productie van beide films, vond ze haar auditie maar bizar en snapte ze niet helemaal waar het over moest gaan.

Auditie
Tijdens een interview bij The Tonight Show With Jimmy Fallon sprak Saldana in detail over haar ervaringen tijdens het filmen van haar rol. Ze vertelde ook over haar auditie. In deze periode wist ze niet helemaal wat haar personage nou moest voorstellen.

"Eerst vertelden ze me dat het leek op deze robot, deze vrouwelijke robot." Zei Saldaña. "Ik dacht dat het was als Alita: Battle Angel. Maar het speelt zich af in de jungle. Ik dacht: 'nou, dat slaat eigenlijk nergens op. Zoals een krijgerprinses een robot was, als een levend iets, wat moet dat voorstellen?'"


Ontmoeting met Cameron
De actrice vond ook het script nogal 'bizar' toen ze het voor het eerst las. "Ze gaven me drie uur om het te lezen, ik deed er zes over. Omdat het gewoon was, alle richtingen die de hele wereld van Pandora beschrijven, was gewoon echt bizar voor mij."

Alles is uiteindelijk helemaal goed gekomen en Saldana heeft in de jaren erna allerlei grote rollen gepakt. Ze beschreef haar eerste echte ontmoeting met James Cameron zelfs alsof haar ziel haar lichaam verliet.

Avatar: The Way of Water is vanaf 13 december te zien in de Nederlandse bioscopen. Bekijk hieronder nog een keer de nieuwste trailer.NieuwsFilm