James Cameron onthult wanneer hij stopt met regisseren

Geen paniek: de regisseur heeft nog genoeg energie voor heel wat films.

Jeffrey Kouters 1 december 2022 14:42 in Algemeen
James Cameron denkt voorlopig nog niet aan stoppen. De 68-jarige regisseur, bekend van onder meer Titanic en The Terminator, wil nog zeker vijf films maken voordat hij met pensioen gaat.

James Cameron is al heel wat jaren actief in Hollywood en vele mooie projecten op zijn naam staan. Op dit moment is hij vooral druk met de Avatar-reeks, waarvan de tweede film - The Way of Water - later deze maand in de bioscoop verschijnt.

Pensioen
Volgens de 68-jarige filmmaker kost het maken van een blockbuster als Avatar heel veel tijd en energie. Toch is Cameron ervan overtuigd dit nog heel wat jaren vol te kunnen houden.

De regisseur laat in een interview met The Hollywood Reporter namelijk weten "nog vijf of zes films" te willen maken voordat hij met pensioen gaat.

"Tegen die tijd ben ik iets van 89. Natuurlijk zal ik deze films niet oneindig lang kunnen maken, want dat kost ontzettend veel energie", zegt hij.

Vervanger
Ook overweegt hij een andere regisseur op te leiden om het stokje van hem over te kunnen nemen voor de Avatar-films. "Op een gegeven moment zal iemand het over moeten nemen".

"Ik zal iemand moeten coachen om een Avatar-film te maken, want hoe goed je ook wel niet denkt te zijn als regisseur, je hebt geen flauw benul hoe je een blockbuster van dit formaat moet maken".NieuwsFilm