3 actrices die recent uit de kleren gingen in een film

Naakt in films wordt niet altijd gewaardeerd, maar vervult ook een functie.

FilmTotaal 1 december 2022 15:16 in Featured
Naakt in films blijft een hoop reacties oproepen. Maar toch is het volledig tonen van het menselijk lichaam een krachtige manier om een verhaal te brengen: van het vieren van het lichaam tot het tonen van pijn die aan het lichaam is aangebracht. Deze drie actrices lieten deden hun badjas volledig uit op beeld.


Ana de Armas
In Blonde glorieert Ana de Armas (34) als Hollywoodlegende Marilyn Monroe. De Netflix-productie is een zware film over het leven van een vrouw die veel narigheid meemaakte, maar toch altijd stralend voor de camera verscheen.

Blonde bevat veel expliciete scènes. Mede daarom is er ook de nodige kritiek op de film. Monroe stond bekend als sekssymbool, maar seks heeft ook een heel traumatische betekenis in haar leven gehad.


Emma Thompson
Een van de meest geprezen naaktscènes van dit jaar komt uit de film Good Luck to You, Leo Grande. Daarin speelt topactrice Emma Thompson (63) een gepensioneerde lerares die een sekswerker inhuurt nadat ze heel haar leven in een liefdeloos huwelijk heeft verkeerd.

De film heeft een belangrijke boodschap: accepteer je lichaam zoals het is. Wanneer Thompsons personage helemaal aan het eind haar kamerjas laat vallen, laat haar gezichtsuitdrukking een blik een van acceptatie zien. Een mooi en krachtig moment.


Sofia Kappel
In Pleasure is de Zweedse Linnéa vastbesloten om door te breken als pornoster Bella Cherry. Deze rol wordt op indrukwekkende wijze gespeeld door debutant Sofia Kappel (24).

Pleasure is zéér expliciet voor een reguliere film. Er spelen ook veel mensen uit de erotische entertainmentwereld in mee. Ook is hij provocatief. De kijker volgt Linnéa terwijl ze een aantal harde waarheden over de industrie ontdekt.

NieuwsFilm