Zo rijk is Millie Bobby Brown (18) uit 'Stranger Things' en 'Enola Holmes'

Zij is één van de meest invloedrijke tieners ter wereld

Vera 2 december 2022 11:50 in Celebrity
De 18-jarige Millie Bobby Brown is mede door het succes van de serie Stranger Things en de film Enola Holmes als tiener al miljonair. Haar netto waarde in 2022 wordt op 14 miljoen Amerikaanse dollar geschat.

Haar vergoeding steeg lekker snel afgelopen jaren. Van 80.000 dollar voor een eerste seizoen van Stranger Things in 2016, toen 12 jaar, naar 10 miljoen voor het tweede deel van Enola Holmes in 2022.

Hoe het begon
De Britse Millie Bobby Brown is geboren in Spanje en woont afwisselend in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. De ster heeft 2 zusjes en een broer. Het bijzonder aan Millie Bobby Brown is dat zij eigenlijk deels gehandicapt is: zij is compleet doof aan 1 oor en hoort af en toe niet dat een scène gestopt moet worden.

Als 9-jarige startte zij in 2013 met bijrolletjes in series als Once upon a time in wonderland en Intruders. In 2016 mocht zij beginnen bij Stranger Things. De serie werd wereldwijd een waanzinnig succes. Voor haar karakter 'Eleven' ontving de ster verschillende prijzen.

Een paar bedragen
Voor het allereerste seizoen van Stranger Things in 2016 ontving zij per aflevering 10.000 dollar. Voor het tweede seizoen ontving zij 30.000 dollar per aflevering. Voor het derde seizoen ontving zij als 1 van de hoofdrolspelers 300.000 dollar per aflevering. Daar het derde seizoen 9 aflevering bevatte, kwam zij uit op 2,7 miljoen.

Door dat inkomen kan Millie Bobby Brown vanaf 2018, toen pas 14 jaar, ook produceren. Zij stopte dat geld in de film Enola Holmes, een boekenserie die zij graag wilde verfilmen. Daar ontving zij als actrice 6,1 miljoen, als producer 500.000 en in bonussen 800.000 voor. In 2022 volgde het vervolg, dat het ook goed doet, en haar prijs nog verder doet stijgen.

Hoe het verder gaat
Millie Bobby Brown wordt door haar uitzonderlijke prestaties als 14-jarige al op de Time's lijst van de 100 meest invloedrijke mensen ter wereld. Ze is de jongste persoon ooit op die lijst. Ook is zij de jongste UNICEF ambassadeur ooit.

Naast acteren verschijnt het multitalent ook in een muziekvideo, een virtual reality experience en reclamecampagnes van Citigroup, UEFA en Calvin Klein. Daarnaast heeft zij ook een eigen verzorgingslijn, genaamd Florence by Mills. En natuurlijk zit zij ook in andere films als Godzilla: King of the monsters.

Het artikel bij Celebrity Networth staat hier. Een glimp van haar make-up staat hieronder op Instagram.NieuwsFilm