'Lord of the Rings'-acteur brandt 'Rings of Power'-serie helemaal af

De acteur is heel kritisch over de serie, ook al heeft hij het niet gezien.

Frank Vermeij 2 december 2022 17:38 in Algemeen
Bernard Hill, voornamelijk bekend van zijn rol als koning Théodon in Peter Jackson's Lord of the Rings-trilogie, heeft in een interview zijn mening over Amazon's Rings of Power onthuld. Laten we zeggen dat het nou niet bepaald positief is.

Hill vertelde tijdens een interview met Metro het volgende over zijn blik op Rings of Power: "Het is een onderneming om geld te verdienen en ik ben niet geïnteresseerd om dat te bekijken of erin te zitten. Veel succes voor hen en al dat soort dingen, maar het is niet zoals het echte werk."

Duidelijke woorden dus van Hill. Toen de interviewer vroeg wat hij dan vond van de 'Hobbit'-trilogie zei hij dit: "Ik denk dat ze het pushten toen ze 'The Hobbit' maakten. 'The Hobbit's' is een klein boek. Ze deden het goed - ze deden het echt heel goed.

Ze breidden het uit, maar ik denk dat je een stuk elastiek maar tot een bepaald punt kunt uitrekken. Ik denk dat ze het in 'The Hobbit' voor elkaar hebben gekregen, want er zaten zonder twijfel hele goede dingen in 'The Hobbit'."

Heldere toekomst
Dat Hill de show niet kijkt betekent niet dat miljoenen andere mensen dat wel hebben gedaan en er al volop wordt gewerkt aan een tweede seizoen. Er zijn al nieuwe acteurs toegevoegd aan de cast en de acteur die de orc-leider Adar speelde is vervangen voor het tweede seizoen.

Het plan van Amazon was altijd al om de serie vijf seizoenen te geven. Als al deze seizoenen ook daadwerkelijk gemaakt worden en uitkomen, gaat het zo'n 1 miljard dollar kosten, waarmee het de duurste serie aller tijden is.

Het tweede seizoen laat nog wel even op zich wachten. Er is namelijk nog geen exacte datum, maar eerder dan de tweede helft van 2024 gaat het waarschijnlijk niet uitkomen. Genoeg tijd om de serie zelf te kijken en je eigen mening te vormen. Bekijk hieronder nog een trailer van het eerste seizoen.NieuwsFilm