'Black Panther: Wakanda Forever' duurde eerst zeker 4,5 uur!

De makers hebben dus een hoop materiaal weggeknipt.

Jeffrey Kouters 3 december 2022 14:22 in Algemeen
Black Panther: Wakanda Forever is met een speelduur van 2 uur en 41 minuten al een van Marvels langste films ooit. Toch hebben de makers nog een hoop scènes moeten wegknippen om tot deze 'behapbare' speelduur te komen.

"Er waren een aantal grote stukken die we uit de film hebben moeten halen voordat anderen hem zagen", onthult editor Michael P. Shawver in een interview met Syfy.

Schrappen en trimmen
Het is gebruikelijk dat er voor blockbusters veel meer materiaal wordt opgenomen dan uiteindelijk wordt gebruikt. Maar hoelang duurde de eerste versie van Wakanda Forever dan?

Shawver verklapt dat de eerste versie die hij in elkaar heeft gezet zo'n 4,5 uur duurde. Natuurlijk veel te lang voor een bioscoopfilm.

Voorbeeld
Eén van de grotere delen die de makers weg hebben geknipt zijn scènes tussen Shuri (Letitia Wright) en Riri (Dominique Thorne) die zich met name onderwater zouden afspelen en bedoeld waren om hun band te versterken.

"Ze behoren allebei tot de slimste personages in het MCU, dus het was belangrijk voor ons om te werken aan hun onderlinge band", aldus Shawver.NieuwsFilm