Zo rijk is Denzel Washington uit 'Glory' en 'Training Day'

Zo rijk is Denzel Washington uit 'Glory' en 'Training Day'

De gave om van elke film iets moois te maken

De 67-jarige Denzel Washington heeft een stevige carrière opgebouwd in Amerika als acteur, stemacteur, producer, presentator, scriptschrijver en regisseur. Zijn nettowaarde bedraagt 280 miljoen Amerikaanse dollar. Dat is best rijk!

De ster staat al jaren in de top 3 van de meest rijke acteurs in Hollywood. Denzel Washington maakte naam en versnelde zijn inkomen met het winnen van Oscars voor Glory en Training Day. Hij doet het nu rustig aan, maar verdient tussen de 60 en 80 miljoen per jaar als hij werkt.

Hoe het begon
Denzel Washington is geboren in New York. Na de scheiding van zijn ouders werd hij naar een militaire academie gestuurd. Naar eigen zeggen zorgde die opleiding ervoor dat hij niet in de gevangenis belandde.

Toen hij een zomer op een YMCA-kamp werkte, viel hij op met zijn acteertalent. Hierop studeerde hij aan de universiteit de vakken drama en journalistiek. Denzel begon met verschillende rollen in theaterproducties en speelde tussendoor in 1977 in een tv-film, genaamd Wilma. Daar leerde hij zijn vrouw kennen. Samen hebben zij 4 kinderen.

Hoe het verder ging
In 1982 kwam zijn doorbraak als arts in de serie St. Elsewhere. Films als Malcolm X en The Pelican Brief zetten hem verder richting grote producties. Mede door de vele nominaties en prijzen verdiende hij In 1995 al 7,5 miljoen voor Virtuosity.

Denzel Washington heeft daarnaast de gave om van elke rol en elke film iets te maken. Zijn acteerprestaties zijn altijd goed, zelfs als het script rammelt. Ook produceert en regisseert hij succesvolle films. Uiteraard geeft Denzel gul aan verschillende goede doelen.

Meer informatie staat in het artikel in Celebrity Networth hier. Dat Denzel Washington een grote spreker is, is te horen en zien in dit filmpje van Goalcast op YouTube en hieronder.



NieuwsFilm

meest populair