Opnames van 'Joker 2' begonnen, welk personage speelt 'Harry Potter'-acteur eigenlijk?

Opnames van 'Joker 2' begonnen, welk personage speelt 'Harry Potter'-acteur eigenlijk?

De opnames duren maar liefst 5 maanden

Het is opvallend stil rondom Joker: Folie à Deux. De langverwachte sequel op het eerste deel laat lang op zich wachten. Het eerste deel Joker stamt alweer uit 2019. Het blijkt nu dat de opnames van de sequel eindelijk zijn begonnen.

Regisseur Todd Phillips had een wereldwijde hit in zijn handen met de release van Joker. De film deed het erg goed bij zowel critici als het grote publiek. Hoofdrolspeler Joaquin Phoenix won zelfs een oscar voor zijn interpretatie van de meest populaire Batman-schurk.

De film was ook mega winstgevend voor de filmstudio's. Het origineel, met een productiebudget van $70 miljoen dollar wist een indrukwekkende $1 Miljard dollar op te halen. Reden voor Warner Bros. om het budget van het vervolg op te schroeven naar $150 miljoen dollar.

Opnames Begonnen
Volgens Production Weekly zijn de opnames op 30 november begonnen en lopen die door tot 6 April, een goede 5 maanden dus. De film wordt opgenomen in Los Angeles, in tegenstelling tot het eerste deel dat in New York City werd opgenomen.

Er is dus een grote kans dat we een totaal nieuwe setting te zien krijgen in plaats van het duistere Gotham City. Het grote budget kan natuurlijk ook benuttigt worden om gebruik te maken van de Warner Bros Studios, waar gehele stukken van New York zijn nagebouwd. Zo werd een groot gedeelte van Sam Raimi's Spiderman ook in Los Angeles gefilmd in plaats van in New York City.

Casting
De grote toevoeging aan de cast van Joker: Folie à Deux is toch wel die van actrice/zangeres Lady Gaga (House of Gucci, A Star is Born). De actrice zal de rol van Harley Quinn vertolken.

Een andere interessante toevoeging aan de cast is die van Harry Potter-acteur Brendan Gleeson, wiens rol nog niet is gedefineerd. Volgens de website Screenrant zal hij de rol van politiecommissaris Jim Gordon op zich nemen.

De acteur heeft namelijk een geschiedenis met het spelen van Schotse personages. Je kunt het hele artikel van Screenrant hier lezen.

Joker: Folie à Deux is vanaf 4 Oktober 2024 te zien in de bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair