'Titanic'-actrice Kate Winslet over samenwerking met James Cameron voor 'Avatar 2'

De eerste samenwerking in 25 jaar tijd!

Nog een krappe 2 weken wachten en dan kunnen wij eindelijk Avatar: The Way of Water bekijken in de bioscoop. De afgelopen weken wordt er steeds meer bekend omtrent de langverwachte sequel, acteurs spreken zich ook meer uit over de opnames. Nu is de beurt aan niemand minder dan Kate Winslet.

Avatar-regisseur James Cameron en Kate Winslet zijn geen onbekenden van elkaar. De actrice werd in één klap wereldberoemd met haar vertolking in de kaskraker Titanic (1997).

Titanic was de eerste film geregisseerd door James Cameron die het snelst $1 miljard dollar wist op te halen bij de Box Office. Dit lukte hem nogmaals met de oorspronkelijke Avatar-film. De verwachtingen zijn dus torenhoog nu Avatar: The Way of Water op zijn punt staat een gereleased te worden.

Samenwerking
In een interview met Empire spreekt Winslet zich uit over haar eerste samenwerking met James Cameron in 25 jaar tijd.

"Het was een privilege om weer met hem te mogen samenwerken. Ik ben zo dankbaar. Het is geen geheim dat hij een perfectionist is en hij is daarin ook niet veranderd", aldus de 47 jarige-actrice.

Duiken
Kate Winslet moest intensieve duiktraining ondergaan om zich voor te bereiden op haar rol van Ronal, de leider van de onderwater-levende 'Metkayina'. De actrice brak tijdens de opnames Tom Cruise's record voor het langst acteren zonder te ademen onder water. Winslet klokte een indrukwekkende 7 minuten en 14 seconden.

De actrice vond het fantastisch om deze nieuwe manier van acteren te ontdekken, vertelt ze.

"Ik vond het werkelijk waar geweldig om te leren hoe ik mijn adem kan controleren. Misschien ben ik er daarom zo goed in geworden. We denken allemaal dat het makkelijker is om dingen te leren als je nog twintiger bent, daarom ben ik ook zo trots op mijzelf!", vervolgt Winslet.

Het hele interview met Empire kan je hier lezen.

Avatar: The Way of Water is vanaf 14 December te zien in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair