Christopher Nolans 'Tenet' faalde in wat 'Inception' 10 jaar eerder wel lukte

Christopher Nolans 'Tenet' faalde in wat 'Inception' 10 jaar eerder wel lukte

Een complexe verhaallijn blijkt niet altijd de sleutel tot succes

De films van Christopher Nolan staan bekend om hun complexe verhaallijnen, mysterieuze personages en diens stijlvolle garderobe. De film Inception wordt vaak één van de beste films van deze eeuw geacht, waarom lukte het Tenet niet een soortgelijke status te verkrijgen?

In een interessante Reddit-discussie praat men over de impact van beide films en over waarom de ene film veel succesvoller is gebleken als de ander. Men concludeert al snel dat Tenet iets mist wat er bij Inception echt uitsprong: emotionele diepgang.

Emoties
In Tenet speelt John David Washington een naamloos personage die wordt afgedaan als 'The Protagonist'. In tegenstelling tot Leonardo DiCaprio's personage 'Cobb' in Inception ondergaat 'The Protagonist' geen tot weinig emotionele ontwikkeling. De focus van de film ligt simpelweg op de wereld redden.

De emotionele druk die DiCaprio's personage ondergaat is juist één van de elementen die Inception zo sterk maken. De wereld hoeft weliswaar niet gered te worden, maar het familiebelang van 'Cobb' wel.

Reddit
Op Reddit delen enkele gebruikers hun mening over de verschillen tussen de twee films.

"Ik vind Tenet geweldig, maar het emotionele aspect van Inception - het leven met schuldgevoel en liefde - maakte het een stuk aangrijpender", aldus een gebruiker.

Sommigen mensen vonden de verhaallijn van Tenet ook iets te verwarrend. Het plot van Inception, voor hoe complex de film ook is, was duidelijker en toegankelijker voor de kijkers. Ook wordt er gesteld dat de verhaallijn van Tenet de personages overschaduwt.

"Het probleem dat ik had met Tenet is dat de verhaallijn geen ruimte gaf om de beelden en emoties in te laten dalen. Inception deed dit wel een stuk beter", zegt een Inception fan.

Je kunt de discussie op Reddit hier lezen.

Financieel
Inception is niet alleen op Reddit beter bevallen. De film wist met minder budget het dubbele aan inkomsten te generen ten opzichte van Tenet. Laatstgenoemde had een budget van maar liefst $200 miljoen dollar en wist een 'magere' $363 miljoen op te halen bij de Box Office.

Tenet is overigens de eerste grote release sinds Covid19, op dat moment waren mensen nog een stuk terughoudender omtrent het bezoeken van de bioscoop. Dit heeft zeker ook impact gehad op de kaartenverkoop.



NieuwsFilm

meest populair