Allereerste woorden van Snape aan Harry Potter hebben een verborgen boodschap

Wist jij dit al?

Wouter Drummen 6 december 2022 22:30 in Algemeen
Het Harry Potter universum zit vol met 'Easter Eggs'. Ook al kwam het laatste deel jaren geleden uit, er wordt nog steeds van alles ontdekt. Nu is weer een nieuw weetje online verschenen, waar waarschijnlijk maar weinig mensen vanaf weten. Het gaat hier om het allereerste gesprek dat Sneep heeft met Harry Potter.

Sneep werd natuurlijk gespeeld door Alan Rickman, waar de laatste tijd bijzonder veel over te doen is. Het dagboek van de acteur werd namelijk recentelijk vrijgegeven. Hierin staat behoorlijk veel nieuwe informatie, zoals het feit dat hij eigenlijk wilde stoppen met het spelen van Sneep, aangezien hij oorspronkelijk geen fan was van het personage. Uiteindelijk besloot hij toch door te zetten, vanwege deze reden.

Speciaal
In het eerste deel, genaamd The Philosopher's Stone, gaat Harry naar de 'potion class' van Sneep. Daar vraagt de leraar de jonge Harry behoorlijk wat lastige vragen, maar hier blijkt veel meer achter te zitten dan wij in eerste instantie denken.

Zo vraagt Sneep wat je krijgt al je affodil mengt met alsem. De 11-jarige Harry kan de vraag niet beantwoorden. Daarna wordt hem haarfijn uitgelegd dat je met deze planten het toverdrankje Draught of Living Death kan maken, maar voornamelijk de 'Victorian Flower Language' spreekt in deze scène boekdelen.Antwoord
Affodil is namelijk familie van de lelie (lily in het Engels, eveneens de naam van Harry's moeder) en betekent in bloementaal: "Mijn spijt volgt je naar het graf", terwijl alsem staat voor "afwezigheid" en "bitter verdriet". Voeg deze twee samen en dan krijg je: "Ik voel veel verdriet voor Lily's dood".

Puur toeval of een geniaal schrijfkunstje van J.K. Rowling? De Wizarding World Instagram vindt het in ieder geval geweldig, maar ook hartverscheurend.NieuwsFilm