Disney gaat volgend jaar een stuk minder films uitbrengen

Disney gaat volgend jaar een stuk minder films uitbrengen

Was afgelopen jaar dan toch kwantiteit over kwaliteit?

Uit een nieuw jaarrapport van Disney blijkt dat het bedrijf van plan is om maar lieft 20% minder films en series uit te brengen in 2023 dan ze oorspronkelijk hadden gepland. De definitieve reden hiervan is onbekend, maar het kan een combinatie zijn van een aantal factoren.

20% minder producties
De situatie wordt als volgt beschreven in het jaarraport van Disney: "In het fiscale jaar 2023 zijn de studio's van plan om ongeveer 40 titels te produceren, waaronder films en episodische televisieprogramma's, voor distributie in de bioscoop en / of op onze DTC-platforms."

Hiervoor was het nog het doel om 50 titels te produceren. Een vermindering van 20% dus.

VFX en kwantiteit over kwaliteit?
In de laatste maanden zijn er een hoop mensen die verantwoordelijk zijn voor de vele visuele effecten in voornamelijk Marvel-films naar voren gekomen om hun nare werkervaring met Disney te vertellen.

Er zouden onder andere teveel projecten zijn waar tegelijkertijd aan wordt gewerkt en worden er onrealistische deadlines gelegd, waardoor het eigenlijk normaal is om elke dag gigantisch over te werken en er zelfs op kantoor wordt geslapen door mensen.

Daarnaast zijn veel fans de laatste tijd al kritisch over de aanpak voor Phase 4 van het Marvel Cinematic Universe. Ze beschrijven deze Phase als kwantiteit over kwaliteit.

Of deze factoren nou echt meespelen in het besluit van Disney is natuurlijk niet bekend. Op welke producties dit besluit nu impact heeft is ook nog moeilijk te zeggen, maar je kunt er vanuit gaan dat de grote producties van Marvel, Lucasfilm en Pixar gewoon uit zullen komen zonder veel veranderingen.

Een aantal van de grote releases van Disney in 2023 zijn Ant-Man & the Wasp: Quantumania, Guardians of the Galaxy Vol. 3 en Indiana Jones and the Dial of Destiny.

De eerste die hiervan uitkomt is de nieuwe 'Ant-Man'-film. Bekijk daar hieronder de trailer van.


NieuwsFilm

meest populair