Hoopvolle update over 'Alita: Battle Angel 2': komt het vervolg er dan toch?

Hoopvolle update over 'Alita: Battle Angel 2': komt het vervolg er dan toch?

Komt 'Alita: Fallen Angel' er dan toch?

Alita: Battle Angel kwam in 2019 uit en werd redelijk goed ontvangen door critici en deed het prima op de box office, maar het idee van producent James Cameron was al sinds 2003 om de andere delen van de manga ook te verfilmen. Na drie jaar stilte hebben we nu eindelijk een hint naar een potentieel vervolg.

Tijdens de première van Avatar: The Way of Water werd producent Jon Landau geïnterviewd door Deadline. Er werd onder andere gevraagd over andere projecten waar de producent mee bezig is.

Landau (die ook de eerste 'Alita' produceerde) zei het volgende: "Er is een kleine film genaamd Alita: Battle Angel die we graag terug zouden willen cirkelen en een vervolg op zouden maken, ik heb daarover met Robert [Rodriguez] hebben gesproken en hopelijk komt dat tot bloei."

Passie van Cameron
Cameron wilde in 2003 al dolgraag de 'Alita'-manga verfilmen. De productie van de eerste film begon pas in 2016, met Robert Rodriguez als regisseur en Cameron als producent. Het duurde deels zo lang omdat Cameron druk was met Avatar.

De intentie van Cameron was ook altijd om de vervolgen 'Alita: Fallen Angel' en 'Alita: Avenging Angel' te maken. Een confrontatie tussen Alita en de vijand Nova (Edward Norton) werd al naar gehint aan het einde van de eerste film.

Of er nou echt een vervolg gaat komen weten we natuurlijk nog niet officieel, maar de kans is nu wel een stuk groter. Bekijk het interview hieronder.



NieuwsFilm

meest populair