Blunder van Steven Spielberg: 'Stranger Things'-ster uit 'War of the Worlds' geknipt

Blunder van Steven Spielberg: 'Stranger Things'-ster uit 'War of the Worlds' geknipt

Helaas heeft de verschijning niet de laatste cut van de scifi-film uit 2005 gehaald.

Met Stranger Things zou David Harbour pas echte faam verwerven, maar daarvoor heeft hij al zijn sporen verdiend binnen Hollywood. In 2005 was hij nog niet echt bekend te noemen, maar hij had al wel een rolletje te pakken in War of the Worlds. Totdat Steven Spielberg besloot hem eruit te knippen...

Harbour heeft sinds 1999 langzaam naam kunnen maken. Zo was hij bijvoorbeeld al te zien in niet één, maar drie Law & Order-afleveringen. Ook lukte het hem in die jaren om al enkele rolletjes in speelfilms te scoren.

Een buitenkansje was meespelen in de scifi-film War of the Worlds. In de film moet Tom Cruise een gewelddadige invasie van buitenaardse wezens zien te overleven, en David Harbour was hetzelfde lot beschoren als het barmaatje van Cruise.

Uit de film geknipt
Steven Spielberg was echter niet bijzonder blij met die scène, die ook de laatste cut niet zou halen. In een interview met Yahoo!'s Kevin Polowy erkende Harbour al dat hij dacht dat hij waarschijnlijk weggeknipt zou worden.

Harbour vertelde: "Die dingen gebeuren. Vraag maar aan Kevin Costner. Of Tom Scharpling. Als de film wordt gemonteerd en je personage alleen bestaat om de hoofdrolspeler in één scène wat achtergrondinformatie en/of emotionele schaduw te geven, ben je waarschijnlijk voorbestemd voor de snijzaal."

Benieuwd naar het hele gesprek, waarin Harbour meer vertelt over zijn rollen in onder andere Brokeback Mountain en Quantum of Solace? Lees het hele interview. Of bekijk hieronder zijn eigen toelichting op zijn beste rollen!



NieuwsFilm

meest populair