Geflopte Stephen King-film 'The Dark Tower' krijgt tweede kans met nieuwe films en serie

Geflopte Stephen King-film 'The Dark Tower' krijgt tweede kans met nieuwe films en serie

Mike Flanagan gaat opnieuw proberen een van King's meest iconische werken te verfilmen.

In 2017 kwam de verfilming van Stephen King's The Dark Tower met Idris Elba en Matthew McConaughey uit. De film was zowel financieel als kritisch een gigantische flop en sindsdien hebben we niks meer gehoord over een nieuwe film. Nu gaat moderne horrormeester Mike Flanagan voor Amazon Studios opnieuw proberen om de boekenreeks te verfilmen in de vorm van een serie en twee films.

De eerste aflevering is al geschreven en deze nieuwe aanpak belooft groots te worden. Flanagan vertelde namelijk dat het plan is om een serie te maken van vijf seizoenen en die te vervolgen met twee films.

Flanagan
Mike Flanagan heeft in de laatste paar jaar bewezen dat hij een van de meest getalenteerde, nieuwe figuren is in horror. Zo maakte hij hit na hit voor Netflix met The Haunting of Hill House, The Haunting of Bly Manor, Midnight Mass en The Midnight Club.

Naast succes zijn serie-succes is Flanagan ook een sterke filmregisseur. Hij heeft al twee andere werken van Stephen King verfilmd, namelijk Gerald's Game en Doctor Sleep. The Dark Tower lijkt dus met Flanagan aan het roer in goede handen te zijn.

Wanneer we de eerste serie kunnen verwachten is nog niet bekend, maar Amazon Studios wilt waarschijnlijk zo snel mogelijk van start met de serie. Dit nieuws komt namelijk dagen na het nieuws dat Mike Flanagan en zijn productiebedrijf vanaf nu exclusief voor Amazon Studios films en series gaat maken en dus weggaat bij Netflix.

Bekijk hieronder de trailer van de geflopte versie uit 2017.



NieuwsFilm

meest populair