Vervolg op succesvolle blockbuster 'Top Gun: Maverick' nog altijd mogelijk

Vervolg op succesvolle blockbuster 'Top Gun: Maverick' nog altijd mogelijk

Regisseur Joseph Kosinski over de intense training voor de film en de mogelijkheid van een vervolg.

Na meer dan 35 jaar wist Top Gun: Maverick alle verwachtingen waar te maken. Zowel bij de critici als het publiek mocht het vervolg rekenen op hoge beoordelingen en ook financieel kreeg de blockbuster het voor elkaar een monsterbedrag van $1.4 miljard op te halen.

Door het ongekende succes wist het langverwachte vervolg uit te groeien tot misschien wel de succesvolste blockbuster van het jaar. Hierdoor is het dan natuurlijk niet geheel onbegrijpelijk dat fans hopen op nog een vervolg.

Mogelijk vervolg
In het LA3C-panel van Deadline's Contenders spraken regisseur Joseph Kosinski en producer Jerry Bruckheimer over de mogelijkheid voor een vervolg. Kosinski gaf hierbij aan dat het, net als bij Maverick, erop aankomt of er een verhaal te vinden is wat verteld moet worden.

"Is er een ander verhaal dat boeiend genoeg is om ernaar terug te keren?" vroeg Kosinski. "Het lijkt me dat Maverick aan het einde van deze film nog wat gas in de tank heeft. Hij denkt nog niet aan stoppen," aldus de regisseur.

Intense training
Tevens spraken Kosinski en Bruckheimer tijdens het panel in detail over de intense training van de acteurs voor de film en de fysieke tol die deze eiste.

"Ik wist dat we Tom in het vliegtuig zouden kunnen krijgen, maar we waren niet zeker van de rest van de cast," zo legt Kosinski uit. "Dus, bedacht Tom deze cursus van drie maanden voor alle acteurs, om eerst te beginnen met een heel eenvoudig vliegtuig en zich dan op te werken tot het marinevliegtuig."

"Ik denk dat een paar van hen het moeilijk hadden, maar ze wilden me er niets van laten weten," zo vervolgt de regisseur. "Ze hielden het eigenlijk verborgen, enkel omdat ze er zeker van wilden zijn dat we alles kregen wat we nodig hadden."

Financieel succes
Het werken op locatie en het opnemen met echte marinevliegtuigen droeg uiteraard bij aan de kijkervaring van de film. In een eerder interview met Entertainment Weekly liet producent Jerry Bruckheimer zich uit over waarom het vervolg financieel zo'n groot succes kon worden.

"Ik denk dat het publiek zo veel CGI heeft gezien, wat prachtig is, ik kijk dezelfde films, maar het is ook leuk om het echte werk te zien en deel uit te maken van een kameraadschap van personages die de lucht in gaan en zo goed mogelijk moeten presteren als dat ze kunnen," zo zegt Bruckheimer.

"Het publiek houdt van Marvel, ze houden van DC. Die films zijn prachtig gemaakt door echt getalenteerde mensen. Soms wil je iets zien dat echt is, en dat is wat Top Gun ons gaf," aldus de producent.

Top Gun: Maverick is nu te streamen bij Pathé Thuis en te koop op 4K UHD en Blu-ray.

NieuwsFilm

meest populair