'Pinocchio' had indrukwekkend productieproces: bekijk 'Handcrafting Pinocchio Behind the Scenes'

'Pinocchio' had indrukwekkend productieproces: bekijk 'Handcrafting Pinocchio Behind the Scenes'

De techniek is wonderbaarlijk

Sinds een paar dagen valt Guillermo Del Toro's Pinocchio te zien op Netflix. De film wordt overbeladen met positieve recensies en staat momenteel in de Netflix top-3 van best bekeken films van dit moment. Nu deelt de filmdistributeur een interessante blik op hoe de film is gemaakt.

Het is geen geheim dat Guillermo Del Toro's Pinocchio geen gebruik maakt van de hedendaagse technologie als het op animatie aankomt. Voor de animatiefilm hebben regisseurs Guillermo del Toro en Mark Gustafson gebruik gemaakt van de zogeheten stop-motion technologie.

Stop-Motion
Met stop-motion worden de personages frame voor frame geanimeerd. Gezien er 24 frames per seconde gebruikt worden is het makkelijk voor te stellen dat het een hele klus is om een speelfilm van bijna 2 uur te realiseren.

Netflix deelt nu een indrukwekkende blik achter de schermen die het zogenoemde monnikenwerk verhullen. Het blijkt ook dat het echt een passie-project van Del Toro betreft.

"Animatie staat voor consumenten gelijk aan een genre, maar het is voornamelijk een kunstvorm. Van alle soorten animatie is stop-motion het meest magische", zegt de regisseur.



Golden Globes
Gezien de positieve recensies en het immense werk dat er is verricht om de film tot stand te laten komen is het geen verrassing dat de film een grote kanshebber is voor het Award-seizoen.

Vandaag werd bekend dat de animatiefilm is genomineerd voor maar liefst 3 Golden Globes, waaronder die van Beste Animatiefilm. Of de nominatie ook verzilverd kan worden zullen we op 10 januari weten.

Guillermo Del Toro's Pinocchio valt hier te bekijken op Netflix.



NieuwsFilm

meest populair