'Harry Potter'-acteur verklapt waarom hij zo graag in de filmreeks wilde spelen

'Harry Potter'-acteur verklapt waarom hij zo graag in de filmreeks wilde spelen

Al zijn collega's zaten er al in

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 is al 11 jaar oud. Toch blijven er zo nu en dan leuke filmweetjes naar boven drijven. Ditmaal is de beurt aan de Britse acteur Bill Nighy.

Bill Nighy staat bij het grote publiek bekend als de excentrieke zanger Billy Mack in Love Actually (2003). Ook speelde hij de gevreesde schurk Davy Jones in Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest.

De 73-jarige acteur had echter ook een rol te pakken in de Harry Potter-filmreeks, ofwel die van premier Rufus Scrimgeour. Hij legt nu uit waarom hij zo graag onderdeel wilde zijn van die magische wereld.

Kleinkinderen
In een interview met Vanity Fair legt de Love Actually-acteur uit dat hij een fan is van regisseur David Yates, die vanaf Harry Potter and The Order of The Phoenix de regie had over de Harry Potter-films.

Toch was de reden om met Yates samen te werken niet de hoofdreden om mee te doen aan de filmreeks.

"Ik vroeg mij af waarom ik de enige Engelse acteur op leeftijd was die nog niet in Harry Potter speelde. Al mijn vrienden speelden in Harry Potter", grapt Nighy.

Ook wilde de acteur indruk maken op zijn kleinkinderen, een reden die meerdere Harry Potter-acteurs hebben genoemd.

"Mijn kleinkinderen zullen het fantastisch vinden. Ze zijn nu nog zo jong, ze hebben geen idee over wie ik ben en wat ik doe", vervolgt de acteur.

De Harry Potter-reeks valt in zijn geheel te streamen op HBO Max. Het gehele interview met Bill Nighy kun je hieronder bekijken:



NieuwsFilm

meest populair