Christopher Nolans 'Oppenheimer' zal een enorme nagemaakte atoomontploffing laten zien

Christopher Nolans 'Oppenheimer' zal een enorme nagemaakte atoomontploffing laten zien

Verwacht wederom veel indrukwekkende beelden!

Christopher Nolan heeft al heel wat pareltjes gemaakt. De regisseur weet ook altijd weer hoge ogen te gooien met alle special effects die in zijn films zitten en zo te horen zal Oppenheimer geen uitzondering op de regel worden!

Oppenheimer vertelt het verhaal van de wetenschapper J. Robert Oppenheimer, de uitvinder van de atoombom. Niet zo heel gek dus, dat er een explosie van een atoombom in de film zal zitten. Wat wel heel opmerkelijk is: dit wordt geheel gedaan zonder CGI.

Voorkeur
Menig filmfanaat weet dat regisseur Nolan een grote voorstander in van 'practical effects' over 'digital effects'. Denk bijvoorbeeld maar aan de Tenet-scene, waarin de filmmaker een echte Boeing 747 opblaast. Dit moment is hieronder terug te zien.



Nu, voor Oppenheimer, gaat hij weer behoorlijk ver. Zo zegt hij tijdens een recent interview: "We wilden de Trinity test [de eerste nucleaire explosie in New Mexico] namaken zonder computer effecten. Dat was wel behoorlijk lastig!"

Team
Gelukkig beschikt de regisseur, zoals altijd, weer over een groot team van experts. Zo vervolgt Nolan: "Andrew Jackson, mijn visuele effecten superviseur, heeft lang gekeken hoe we dit in beeld kunnen brengen. Er kwam heel veel bij kijken. Hoe brengen we het in beeld, hoe werken de kwantumelektrodynamica en de kwantumfysica, etc. Het was een gigantische opgave en het weer hielp ook niet echt mee!"

Nolan kennende zal het er echter wel prachtig uit komen te zien! Hoe het precies in beeld zal worden gebracht, daar komen we in de zomer van 2023 achter, wanneer Oppenheimer uitkomt!



NieuwsFilm

meest populair