Darren Aronofsky reageert op 'onbegrijpelijke' kritiek op zijn film 'The Whale'

Darren Aronofsky reageert op 'onbegrijpelijke' kritiek op zijn film 'The Whale'

De regisseur heeft, net zoals de rest van het team, zijn uiterste best gedaan.

The Whale is tot nu toe uitstekend onthaald. Brendan Fraser maakt zijn grote comeback na jaren ellende en schijnt de show te stelen in de film. Hij wordt dan ook bedolven onder de complimenten, maar er is ook kritiek. Hier reageert regisseur Darren Aronofsky nu op.

Hoewel Fraser het geweldig schijnt de doen, is niet iedereen het er met eens dat hij werd gecast om een dikke persoon te spelen, aangezien hij dit niet echt is. Nog niet zo heel lang geleden vroeg acteur Daniel Firenze zich af waarom Aronofsky niet gewoon meteen voor een acteur met overgewicht is gegaan.

Kritiek
Aronofsky begrijpt deze kritiek echter niet en laat nu van zich horen: "Acteurs gebruiken al make up sinds het begin van film. Dat behoort nu eenmaal tot hun 'trukendoos'. Ook voor deze film gingen wij behoorlijk ver. Toen ik Brendan had weten te strikken voor de film, belde ik meteen mijn make up expert, Adrien Morot".

"Ik vroeg hem toen: "Kunnen wij gaan voor iets realistisch? Want als het erg grappig of nep uitziet, dan hoeft het niet". Mensen met overgewicht spelen in films vaak de schurken of dienen als 'grappige punchlines'. Wij wilden een personage creëren, die goede en slechte kanten heeft. Charlie mag dan wel egoïstisch zijn, hij zit vol liefde en probeert een beter leven te leiden".

Vreemd
Aronofsky begrijpt de kritiek dan ook niet: "Ik snap het echt niet. Brendan is dé perfecte acteur voor deze rol". Fraser zelf zei nog niet zo heel lang geleden dat hij het ook een belangrijke rol vond, omdat zijn eigen zoon, Griffin, niet alleen autistisch is maar ook last heeft van overgewicht.

Zo zei Fraser: "Griffin is net 20 geworden. Hij is een grote jongen, met grote handen en voeten. Hij heeft een groot lichaam. Ik weet hoe het is om te wonen met iemand die kampt met overgewicht. Maar mijn zoon is de gelukkigste man die ik ken. Omdat hij autistisch is, weet hij niet wat cynisme is. Je kan hem niet beledigen".

Bekijk de trailer van The Whale nogmaals hieronder.



NieuwsFilm

meest populair