'Top Gun: Maverick'-acteur onthult hilarisch advies dat hij kreeg van Tom Cruise

'Top Gun: Maverick'-acteur onthult hilarisch advies dat hij kreeg van Tom Cruise

'Top Gun: Maverick'-acteur Glen Powell vertelt over het hilarische advies dat hij kreeg van Tom Cruise bij het voorbereiden op zijn rol

Top Gun: Maverick-acteur Glen Powell vroeg 'Top Gun'-ster Tom Cruise om advies bij het voorbereiden op zijn rol om te voorkomen dat hij te cartoonesk zou overkomen. Cruise gaf hem een hilarisch advies.

Het personage van Glen Powell, Jake 'Hangman' Seresin, lijkt wel wat op Maverick, gespeeld door Cruise. Ook Hangman is een wat onsympathieke, egocentrische piloot, dus het was niet verrassend dat Powell een telefoontje pleegde bij Cruise om te vragen hoe hij de rol het beste kon neerzetten zonder dat het cartoonesk zou overkomen.

Goed voor het personage
Wat Cruise tegen Powell zei? Om dat in feite juist wél te doen. Doe datgene wat je niet zou willen, want het zou goed zijn voor het personage, vertelt Powell in een interview met Variety.

"Soms trap je erin dat je leuk wil worden gevonden voor de camera. Je wil geen Draco Malfoy (de rivaal van Harry Potter in de gelijknamige films, red.) zijn", vertelt Powell. Maar Cruise gaf hem een verrassend advies.

"Tom zei tegen me: 'Om het einde van de film te laten slagen moet je dat juist doen. Jouw personage is het enige in de film dat volledig op zijn eigen kunnen vertrouwt.' Als ik daar terughoudend in zou zijn, zou de film geen succes kunnen zijn." Hij moest van Cruise dus volledig voor de hufterigheid van zijn personage gaan.



De sequel Top Gun: Maverick speelt zich meer dan dertig jaar na de eerste film af. Pete 'Maverick' Mitchell, gespeeld door Cruise, werkt als testpiloot en moet een nieuwe generatie piloten helpen om een missie te voltooien die een ultiem offer zal vragen.

In de door Joseph Kosinki geregisseerde film spelen naast Cruise en Powell onder andere Miles Teller, Jennifer Connelly, Val Kilmer en Jon Hamm.



Top Gun: Maverick is te zien op Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair