'Indiana Jones 5' krijgt een ander einde, waren er dan toch negatieve testscreenings?

'Indiana Jones 5' krijgt een ander einde, waren er dan toch negatieve testscreenings?

De makers willen geen herhaling van 'Kingdom of the Crystal Skull'...

John Williams hoort zonder twijfel bij de grootste filmcomponisten uit deze, maar vooral de vorige eeuw. Wie kent immers niet de iconische themesongs van Jaws, Star Wars, Superman, Indiana Jones, Home Alone, Schindler's List, Jurassic Park, Harry Potter en E.T.?

Ook voor het aankomende vijfde 'Indiana Jones'-deel The Dial of Destiny zal Williams (die inmiddels 90 jaar oud is!) de soundtrack verzorgen.

Toen hij onlangs in Italië enkele van zijn klassieke composities speelde en een voorvertoning gaf van de partituur uit 'Indy 5', liet hij terloops vallen dat er binnenkort mogelijk een compleet nieuw einde wordt gedraaid:

"We hebben de film dus zo goed als afgemaakt. We hebben misschien nog een nieuw einde om over een paar weken op te nemen".

Volgend jaar juni krijgen we het antwoord
Reshoots zijn natuurlijk niet ongebruikelijk in Hollywood, zeker niet bij grootschalige projecten zoals deze. Maar men vermoedt hier dat dit te maken heeft met de eerdere dramatisch verlopen testscreenings.

Het gerucht ging namelijk dat het testpubliek aldaar zwaar ontevreden was over het einde waarbij hoofdrolspeler Harrison Ford vervangen zou worden door Phoebe Waller-Bridge om de franchise voort te zetten.

Regisseur James Mangold heeft sindsdien bij hoog en laag ontkend dat de fakkel doorgegeven ging worden, maar als Williams gelijk heeft over het filmen van een nieuw einde, zou je toch haast denken dat dit wel degelijk een reactie is op wat velen "een onbevredigende climax" noemden.



NieuwsFilm

meest populair