Het geplaagde DC Universe krijgt nog 4 films tot eind 2023

Het geplaagde DC Universe krijgt nog 4 films tot eind 2023

Dit zijn de laatste films in het DCU zoals we het nu kennen.

De komst van James Gunn en Peter Safran als de CEO's van DC Studios heeft het DCU nu al significant veranderd. Ze gaan het roer helemaal omgooien met het filmuniversum dat eigenlijk al sinds Man of Steel niet de verwachtingen van de studio behaalde. Sindsdien zijn er allerlei verschillende mensen achter de schermen geweest die allemaal geen coherent plan leken te hebben voor het DCU. Deze vier films zullen de laatste films worden in het DCU zoals we het nu kennen en voor de komst van Gunn en Safran zijn gemaakt.

Shazam! Fury of the Gods (maart)
Het vervolg op Shazam! is de eerstvolgende DC-film die we zullen zien in de bioscoop. Het vervolgt het verhaal van Billy Batson en zijn familie die nu allemaal krachten hebben. Ze nemen het op tegen Hespera (Helen Mirren) en Kalypso (Lucy Liu).

Hoewel er werd gedacht dat er naar een confrontatie tussen Shazam en Black Adam werd opgebouwd, heeft Dwayne Johnson schijnbaar een cameo in Fury of the Gods afgewezen. We zullen deze twee incarnaties van Shazam en Black Adam dus nooit samen te zien krijgen.

The Flash (juni)
The Flash is misschien wel DC's meest geplaagde film. De film is al sinds 2014 in de maak en heeft drie paar regisseurs gehad. Het leek er eigenlijk op dat de film nooit uit zou komen, totdat Andy Muschietti (It) in 2019 werd aangenomen als de zoveelste regisseur.

De studio is schijnbaar zeer tevreden met de huidige film, waarin we de terugkeer van Michael Keaton's Batman zullen zien. Ondanks de misdrijven van hoofdrolspeler Ezra Miller lijkt de film nu toch echt uit te komen in juni.

Blue Beetle (augustus)
In augustus maakt Blue Beetle zijn filmdebuut. De film volgt de Mexicaanse jongen Jaime Reyes (Xolo Maridueña) die in aanraking komt met de buitenaardse 'scarab'. De scarab geeft Jaime een pantser met machtige en onverwachte krachten.

Blue Beetle zou eerst een van de DC-films worden die exclusief op HBO-Max te zien zou zijn (naast Wonder Twins en Batgirl). Toen de 'Wonder Twins'-film werd geschrapt en Batgirl bijna letterlijk de prullenbak in werd gegooid, hadden fans weinig hoop voor de toekomst van Blue Beetle.

De film werd tot vrijwel iedereens verbazing gepromoveerd naar een bioscoopfilm en de studio leek erg tevreden te zijn met de film. De vraag is nu of Blue Beetle onderdeel kan zijn van de DC-reboot of dat ook dit personage een recasting zal ondergaan.

Aquaman: The Lost Kingdom (december)
Ten slotte hebben we het langverwachte vervolg op Aquaman. Dit wordt de laatste film in het DC-universum zoals we het de laatste negen jaar kennen. Over het verhaal is erg weinig bekend. We weten alleen dat de vijand Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II) een prominentere rol heeft in de tweede film.

Elseworlds-films
Er zijn natuurlijk ook films als Joker en The Batman die zich afspelen in hun eigen wereld en geen connecties hebben met andere films. Deze films zullen ook gewoon blijven bestaan, zo lijkt het erop dat de 'Superman'-film Ta-Nehisi Coates over Val-Zod's Superman er ook gewoon nog gaat komen.

Ook komen er vervolgen op Joker en The Batman. De opnames van Joker: Folie á Deux zijn zelfs al begonnen.

Hieronder bekijk je de trailer van Shazam! Fury of the Gods. Dit is de eerstvolgende DC-film en is vanaf 15 maart te zien in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair