Recensies voor 'Babylon' met Margot Robbie: 'Chaotische film vol orgies'

Recensies voor 'Babylon' met Margot Robbie: 'Chaotische film vol orgies'

De reacties op de nieuwe prent van topregisseur Damien Chazelle zijn ietwat verdeeld.

De eerste recensies voor Babylon van topregisseur Damien Chazelle (La La Land) zijn binnen. In deze ode aan het Hollywood van de jarentwintig schitteren onder meer Margot Robbie (Birds of Prey) en Brad Pitt (Bullet Train).

Op het moment van schrijven heeft Babylon op Rotten Tomatoes, een site waarop recensies worden verzameld, een score van 71 procent met een gemiddelde beoordeling van een 7.1. Dat is een prima score, maar tot nu toe wel de laagste uit Chazelles carrière.

Over-de-top
Recensenten omschrijven Babylon als 'over-de-top', 'gewaagd' en 'chaotisch'. Alsof je 'een lijn cocaine hebt gesnoven', zegt een van hen zelfs. Juist hierdoor lijken critici erg verdeeld.

"Een gewaagde, maar rommelige ode aan cinema van een van de meest getalenteerde filmmakers van vandaag de dag", schrijft Beth Webb van Empire in haar 3 sterren-recensie.

Leah Greenblatt van Enterainment Weekly is ook niet erg te spreken over de film. "Zelfs een over-de-top fantasie heeft zijn eigen eeuwige logica nodig, maar daar heeft deze prent lak aan".

Bij Ross Bonaime van Collider valt die overdrevenheid en overdadigheid juist enorm in de smaak. "Babylon is vaak pure chaos, maar het is de schoonheid van het leven en cinema die hem tot een van de beste films van het jaar maken".



Babylon is in Nederland vanaf 19 januari in de bioscopen te zien.

NieuwsFilm

meest populair