Dit plotglat in 'Harry Potter and the Prisoner of Azkaban' bleef jaren onduidelijk

Dit plotglat in 'Harry Potter and the Prisoner of Azkaban' bleef jaren onduidelijk

Harry Potter maakt zich schuldig aan een overtreding.

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004) van regisseur Alfonso Cuarón is ongetwijfeld een van de beste uit de reeks. Maar wist je dat deze film al in de openingsscène een plotgat bevat?

In de openingsscène duikt tovenaarsleerling Harry Potter (Daniel Radcliffe) - op dat moment thuis bij zijn gemene oom en tante - onder zijn dekens om te lezen als hij in bed ligt. Om wat te kunnen zien, gebruikt hij een lichtspreuk (Lumos Maxima).



Regels overtreden
Dat is natuurlijk hartstikke fout en strafbaar. Eén van de regels van het Ministerie van Toverkunst is immers dat leerlingen van Zweinstein geen magie mogen gebruiken buiten het schoolterrein. Normaal is men ook erg streng en strikt met de handhaving daarvan.

Anders dan het boek
Opvallend is dat Harry in het boek gewoon een zaklamp gebruikt. De filmmakers hebben zichzelf wat meer creatieve vrijheid gegund. En dat is begrijpelijk, want in een reeks over tovenaarsleerlingen wil je natuurlijk spelen met gave visuele effecten om de magie op beeld te laten zien.

Dit plotgat is heel lang onbesproken gebleven. Ondanks dit 'foutje', is de film er niet minder om. Prisoner of Azkaban staat immers in veel favorietenlijstjes van fans op de eerste plaats.

NieuwsFilm

meest populair