Dit is wat kijkers vinden van 'Babylon' met Margot Robbie

Dit is wat kijkers vinden van 'Babylon' met Margot Robbie

Een uitbundige ode aan Hollywood.

Babylon - de nieuwe film van La La Land-regisseur Damien Chazelle - is vanaf volgende maand pas in Nederland te bewonderen, maar draait nu al in de Amerikaanse bioscopen. Dit is wat het publiek daar te zeggen heeft over deze extravagante ode aan het vroegere Hollywood.

Laten we beginnen met de recensies. Deze vallen - opvallend genoeg - tegen. Op Rotten Tomatoes, een site waar recensies worden verzameld, scoort Babylon een magere score van 55 procent - met een gemiddelde van een 6.4.

Reacties publiek
De reacties van het publiek lijken al met al positiever. Veel mensen schrijven op social media zich te hebben vermaakt met de nieuwe van Chazelle, met daarin onder meer rollen voor Margot Robbie (Birds of Prey), Brad Pitt (Bullet Train) en Tobey Maguire (Spider-Man).

Het meest voorkomende kritiekpunt is de lange speelduur. Babylon is een zit van ruim drie uur en heeft, op verzoek van de filmmakers, geen pauze. Dat vinden veel kijkers net iets te veel van het goede.

"Ik heb me prima vermaakt met de film, maar weet niet zeker of die lange speelduur nou echt nodig was", schrijft iemand. Een ander schrijft: "Ik vond de eerste twee uur echt geweldig, maar het laatste uur kon me niet heel erg bekoren".

Ambitieus
Kijkers zijn het erover eens dat Babylon een erg ambitieuze productie is. Iemand noemt hem zelfs een 'meesterwerk' en 'hele ervaring'.



Toch lukt het de film niet op continu op een hoog niveau te blijven. "Wanneer het wel lukt, is de film fantastisch. Wanneer het niet lukt, is de speelduur zeer voelbaar", aldus een bioscoopbezoeker.



Babylon is vanaf 19 januari in de Nederlandse bioscopen te zien.

NieuwsFilm

meest populair