Nog steeds frustraties over het tijdreizen in 'The Butterfly Effect'

Nog steeds frustraties over het tijdreizen in 'The Butterfly Effect'

Er is een scène in 'The Butterfly Effect' over tijdreizen die afwijkt van de rest van de film die fans nog steeds frustreert

De film werd al jaren geleden uitgebracht, maar er is een scène in The Butterfly Effect die fans nog altijd frustreert omdat het breekt met de regels van tijdreizen zoals de film die zelf neerzette.

De sci-fi thriller The Butterfly Effect kwam in 2004 uit. Ashton Kutcher speelt Evan Treborn, een jongeman die geplaagd wordt door black-outs. Op een dag komt hij erachter hoe hij de gebeurtenissen die bij deze black-outs horen toch kan herinneren.

Drastische gevolgen
Of beter gezegd: 'herbeleven', want door zijn dagboek te lezen, kan hij terug in de tijd reizen. Kutcher's personage besluit om het verleden te corrigeren, maar komt er gauw achter dat zelfs de kleinste wijziging drastische gevolgen heeft. Hij is echter de enige die dit doorheeft.



En dat is waar de film de fout in gaat. Evan belandt op een gegeven moment in de gevangenis. Wanneer hij terug in de tijd reist en een litteken bij zichzelf aanbrengt, keert hij echter opnieuw op dezelfde plek terug én heeft zijn celmaat door dat hij een nieuw litteken heeft.

Dat klopt inderdaad niet bepaald met de toon van de rest van de film. Op Reddit kwam de fout ter sprake toen een gebruiker vroeg welke 'plot hole' mensen nog steeds dwars zat.



Dat deze comment over The Butterfly Effect de meeste reacties kreeg, toont wel aan dat het fans nog altijd dwars zit.

NieuwsFilm

meest populair